AUR contestă legea care permite achiziții publice de un milion de euro fără licitație 

Narcis Popa |
Data publicării:

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) "respinge categoric" propunerea legislativă a PSD, PNL şi UDMR prin care se urmăreşte majorarea la un milion de euro a pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie şi condamnă "atitudinea duplicitară a PSD, care, între timp, a anunţat că şi-a retras susţinerea".

"Zilele acestea, a fost introdus în Parlament un proiect care modifică şapte legi şi o ordonanţă de urgenţă, printre care legile esenţiale care privesc achiziţiile publice. Cea mai importantă schimbare este cea de la articolul 7 din Legea nr. 98/2016, care ridică pragurile de achiziţii fără licitaţie pentru bunuri şi servicii de la 135.060 de lei la 500.000 de lei şi de la 450.200 de lei la 5.000.000, în cazul achiziţiei de lucrări. Pentru a fura din sumele uriaşe prevăzute în PNRR, coaliţia de guvernare are nevoie de noi praguri, substanţial mărite la achiziţiile publice cu atribuire directă. Iată cum se pregătesc escrocheriile următorilor 20 de ani. Vor să fure de patru ori şi chiar de 11 ori mai mult ca acum", afirmă luni, într-un comunicat de presă, preşedintele AUR, deputatul George Simion.

La rândul său, senatorul AUR Claudiu Târziu susţine că PSD a intrat la guvernare pentru a fi parte la "dezmăţul" financiar care se anunţă prin PNRR.

"PSD, ca de obicei, semnalizează la stânga şi o ia la dreapta. Partidul a intrat în coaliţia de guvernare mai ales pentru a fi parte la dezmăţul financiar care se anunţă prin PNRR, nu doar pentru a-l proteja pe Klaus Iohannis de suspendare. Acum, degeaba declară că nu va susţine proiectul, câtă vreme reprezentanţii săi se regăsesc printre iniţiatori. Vorbele nu ţin locul faptelor, iar toţi românii vor vedea în final că PSD va susţine legea, cu mici modificări care să-l aranjeze la bani", a precizat Târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel