Augustin Lazăr, prima DECLARAȚIE după decizia CCR. Ultima ORĂ

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Augustin Lazăr, procuror general al României, a făcut primele declarații după decizia CCR, care a declarat neconstituționale protocoalele dintre SRI și Parchetul General..

"Cu sau fără protocol, atunci când judecătorul constată că un act de urmărire penală s-a efectuat în afara cadrului legal, îl declară nul. Ceea ce vă pot asigura este că dosarele au fost procesate exclusiv pe baza codului de procedură penală", a spus Augustin Lazăr.

"Vă pot asigura că întotdeauna dosarele au fost instrumnetate, atat în faza de urmărire penală cât și in cea de cercetare judecatorească, exclusiv pe baza Codului de Procedură Penală. Altfel, evident ca ar fi nule probele. Judecătorul verifică, în camera preliminară. Cu sau fără protocol, când judecătorul constată că un act de urmărire penală s-a efectuat în afara cadrului legal, îl declară nul și nu are nimeni interesul să lucreze degeaba. Până acum nu am vazut astfel de acte. La toate analizele, eu și colegii punem accent foarte mare pe calitatea actelor de urmărire penală", a mai spus Augustin Lazar. 

„Ați vrea dumneavoastră să faceți o presiune politică asupra procurorului general să-și dea demisia, în contextul în care Ministerul Public își desfășoară activitatea la standarde constituționale?", a spus Augustin Lazăr, întrebat de un reporter de la Antena 3 dacă își va da demisia după decizia de miercuri a CCR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel