ATENTAT Italia. Cine este BĂRBATUL care a INCENDIAT un AUTOBUZ cu 51 de COPII, la Milano

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ousseynou Sy, cetățeanul italian de origine senegaleză, în vârstă de 46 de ani, care a incendiat un autobuz cu 51 de copii, la Milano, avea deja o condamnare la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz sexual asupra unui minor, în 2011, scrie Corriere.

Ousseynou Sy trebuia să îi transporte pe copii de la școală la o sală de sport, pe o distanță de 3 kilometri. În schimb, el i-a supus pe elevi unui calvar care a durat mai bine de o oră, după ce a incendiat autobuzul pentru a răzbuna moartea migranților înecați în Marea Mediterană, scrie digi24.ro.

Citește și ATENTAT Italia. MĂRTURIA elevului EROU din AUTOBUZUL GROAZEI

Bărbatul s-a născut în Franța, este de origine senegaleză și obținuse cetățenia italiană în 2004, după ce se căsătorise cu o italiancă. El s-a angajat fără probleme la compania de transport public Autoguidovie, care nu i-ar fi verificat cazierul. Compania a precizat însă că bărbatul a trecut toate testele psihologice periodice la care sunt supuși șoferii: „Putem doar spune că șoferul avea o experiență de 25 de ani, dintre care 15 ani a fost angajatul nostru. A trecut întotdauna cu succes testele periodice și controalele medicale anuale. Nu ne putem explica acest gest absurd al său".

Ousseynou Sy este acuzat de răpire și tentativă de masacru în circumstanțe agravante, în scopuri teroriste. Autoritățile au concluzionat că este vorba despre un gest premeditat al bărbatului, însă că acesta a acționat pe cont propriu, fără să aibă legături cu Statul Islamic.

Potrivit La Repubblica, el le-a spus procurorilor: „Dacă nu ați fi intervenit, nimeni nu ar fi fost rănit!". De asemenea, Ousseynou Sy a mai declarat că benzina și banda adezivă cu care i-a legat pe copii aveau rolul de a-i ține „în siguranță" pe elevi. El a recunoscut că era înarmat și cu un cuțit, însă a negat că ar fi avut asupra lui și o armă de foc, deși unii martori spun că ar fi văzut și o armă în mâna bărbatului.

Citește și Atentat Italia. MAE, răspuns OFICIAL despre posibile victime de naționalitate română. EXCLUSIV

El le-a mai povestit procurorilor și că a filmat un clip video înainte să incendieze autobuzul, clip pe care l-a trimis familiei și prietenilor din Senegal. Șoferul a afirmat că își dorea „să pedepsească Europa pentru politicile privind migranții" și să „nu mai vadă copiii mâncați de rechini".

„În urma demersurilor oficiului, autoritățile locale au precizat că nu există cetățeni români printre persoanele afectate", se arată în răspunsul oficial al Ministerul Afacerilor Externe pentru stiridiaspora.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel