EXCLUSIV  Atentat Italia. MAE, răspuns OFICIAL despre posibile victime de naționalitate română. EXCLUSIV

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Atentat Italia, victime români. MAE a trimis un răspuns oficial.

În urma unei solicitări, Ministerul Afacerilor Externe a comunicat situația privind posibilitatea unor victime de origine română în cazul antentatului de miercuri din Italia.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele:

Consulatul General al României la Milano s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la incidentul produs la data de 20 martie 2019, în apropierea orașului Milano, Republica Italiană.

Reprezentanții oficiului consular român au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

În urma demersurilor oficiului, autoritățile locale au precizat că nu există cetățeni români printre persoanele afectate", se arată în răspunsul oficial al Ministerul Afacerilor Externe.

Ieri, a avut loc sechestrarea și incendierea unui autobuz care transporta elevii de la școala gimnazială Vailati din oraşul Crema. Şoferul Ousseynou Sy, de origine senegaleză, dar cu cetăţenie italiană din 2004, a încercat să incendieze autobuzul plin de copii cu ajutorul unui bidon cu benzină.

Presa italiană relatează că șoferul senegalez a vrut să omoare toți copii din autobuz. Nu mai puțin de 51 de se aflau în autubozul școlar: "Astăzi nimeni nu pleacă în viață de aici", ar fi strigat șoferul înainte să dea foc. Totodată, acesta ar fi strigat că decesele din Marea Mediterană trebuie oprite. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel