Atac în Siria. Doi angajaţi ai organizaţiei de caritate Oxfam, ucişi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doi angajaţi ai organizaţiei de caritate Oxfam au fost ucişi miercuri în Siria într-un atac asupra vehiculului lor lansat de un grup armat deocamdată „neidentificat”, a anunţat organizaţia umanitară într-un comunicat, relatează AFP.

În cursul acestui atac, care a avut loc la ora locală 14:00 (12:00 GMT) între localităţile Nawa şi Al-Yaduda, Wissam Hazim, un ofiţer de securitate, şi Adel Al-Halabi, şofer, şi-au pierdut viaţa, a precizat Oxfam. Un voluntar al ONG-ului a fost de asemenea rănit.

„Suntem devastaţi de pierderea a doi buni colegi care lucrau pentru a oferi ajutor civililor prinşi în conflictul sirian”, a declarat Moutaz Adham, directorul Oxfam în Siria.

„Dragostea şi gândurile noastre sunt către familiile lor. Condamnăm acest atac în cei mai fermi termeni, (...) este esenţial ca angajatorii umanitari să poată oferi un ajutor vital civililor fără să fie atacaţi ei înşişi”, a adăugat el.

Fondată în Regatul Unit în 1942, Oxfam a oferit ajutor umanitar, inclusiv apă potabilă şi îmbrăcăminte, pentru 1,2 milioane de oameni în Siria, anul trecut, potrivit ONG-ului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel