Atac armat lângă ambasada Franței, în Tanzania. Trei polițiști și un agent de securitate, uciși - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Atac armat lângă ambasada Franței, în Tanzania. Trei polițiști și un agent de securitate, uciși - VIDEO
Atac armat lângă ambasada Franței, în Tanzania. Trei polițiști și un agent de securitate, uciși - VIDEO

Un atacator care avea o armă de asalt a fost împușcat după ce a ucis astăzi trei ofițeri de poliție și un angajat al unei companii private de securitate lângă ambasada Franței în Tanzania, a declarat președintele Samia Suluhu Hassan.

Hassan a declarat pe Twitter că atacatorul a fost „neutralizat” și „calmul s-a întors”.

„Transmit condoleanțele serviciului de poliție și familiilor a trei polițiști și un ofițer al companiei de securitate SGA, care și-au pierdut viața după ce o persoană înarmată i-a atacat în zona Salenda din Dar es Salaam", a spus Hassan.

Șase persoane au fost rănite, pe lângă cele patru care au fost ucise, a declarat comisarul de operațiuni și instruire Liberatus Sabas.

 

Atacul ar putea fi legat de rolul Tanzaniei în Mozambic

 

Inspectorul general al poliției, Simon Sirro, a declarat într-un interviu difuzat la televiziunea locală că poliția încearcă să identifice atacatorul. Deși motivul nu era încă cunoscut, Sirro a sugerat că atacul ar putea fi legat de rolul Tanzaniei în Mozambic vecin, unde a trimis luna aceasta trupe pentru a ajuta la combaterea insurgenților islamiști ca parte a unei forțe regionale de securitate.

„Există probleme, soldații noștri sunt acolo”, a spus Sirro despre Mozambic.

Imaginile video postate online, care nu au putut fi verificate imediat, arătau porțile ambasadei Franței în principalul oraș al Tanzaniei, Dar es Salaam, un bărbat aflat în afara porții, și sunetele unor focuri de armă.

Televiziunea tanzaniană a difuzat imagini care arătau ofițerii de poliție în veste antiglonț care păreau să înfășoare un cadavru în afara ambasadei cu material alb pentru al scoate de pe scenă.

Sirro, inspectorul general de poliție, purtătorul de cuvânt al poliției David Misime și SGA Security, care se descrie ca fiind un furnizor major de servicii de securitate din Africa de Est, nu au răspuns imediat la cererile de comentarii. Ambasada Franței din Dar es Salaam nu a putut fi contactată imediat pentru a face comentarii, iar oficialii ministerului francez de externe de la Paris nu erau disponibili.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel