Atac armat Canada. 18 oameni au murit, printre care și autorul crimelor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Bilanţul atacului armat de duminică, din Canada, a urcat luni la 18 morţi, inclusiv autorul crimelor, a anunţat luni premierul Justin Trudeau, citat de Reuters.


Printre victime se numără şi 'o femeie în uniformă, a cărei meserie este protecţia vieţii chiar cu periclitarea propriei vieţi', a precizat Trudeau, referindu-se la agenta Heidi Stevenson, veterană cu o vechime de 23 de ani în Royal Canadian Mounted Police (RMCP, poliţia federală).

Anchetatorii încercau luni să afle motivul care l-a determinat pe autorul atacului, Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, să tragă în oameni timp de 12 ore, începând din localitatea rurală Portapique din provincia Nova Scotia, la circa 130 de kilometri la nord de capitala provinciei, Halifax. RMCP l-a urmărit pe o distanţă de peste 100 de kilometri, potrivit postului Radio Canada, preluat de dpa. Ucigaşul a fost găsit în cele din urmă mort, purtând o uniformă a RMCP, după un schimb de focuri cu poliţia, şi nu s-a precizat deocamdată dacă a fost doborât de forţele de ordine sau s-a sinucis.

Comisarul Brenda Lucki, şefa RCMP, a declarat pentru CBC News că Wortman a avut probabil un motiv iniţial, după care a început să tragă la întâmplare. Atacul nu pare să fie legat de terorism, a adăugat ea.

A fost cel mai grav incident de acest gen din istoria Canadei, consemnează agenţiile de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel