Asistentă româncă în Austria venită să-și ajute colegii în lupta cu COVID-19: „Îmi fac datoria acasă. Merg în orice spital“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Lavinia Maria este asistentă medicală și de câțiva ani profesează în Austria. Acum ea a revenit în țară pentru a-i ajuta pe colegii din Gorj în lupta cu noul coronavirus.


Lavinia Maria C. a lucrat până recent într-un spital din Austria, vreme de şase ani. Deși avea un loc de muncă stabil și un salariu bun, ea a decis că este momentul să revină acasă pentru a-și ajuta colegii de aici. Astfel, deși câștiga bine în Austria, a ales și să își suspende activitatea la clinica unde lucra și să se alăture colegilor ei, care trebuie să se descurce cu resurse limitate în astfel de momente.

Știa că va intra direct în carantină și și-a asumat această situație, astfel că din centrul de carantină din Rânca, Gorj, Lavina transmite că se va pune la dispoziția autorităților medicale din județ și este pregătită să le dea o mână de ajutor inclusiv cadrelor medicale de la Spitalul COVID din Cărbunești.

„Poate că unii au spus că am probleme dacă las locul de muncă din Austria și vin în Gorj. Dar eu așa am simțit că trebuie să fac. Am venit să mă pun la dispoziția colegilor mei. Știu cât de important este să fie cineva să te înlocuiască atunci când ți se taie picioarele de la oboseală. Merg în orice spital. Chiar și în cel COVID, dacă este nevoie de ajutor.

Este o perioadă grea și trebuie să ne ajutăm. Când ai ales să te faci pompier, medic, asistent știai despre ce e vorba. Nu ai cum să dai înapoi.

Și în vamă m-a întrebat o asistentă ce caut în România, dacă lucram în Austria, pentru că în România e epidemie. Am rămas fără replică. Eu am venit să îmi fac datoria acasă“, a declarat Lavinia, citată de Gazeta de Sud.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel