Arhiepiscopul Tomisului îi atacă pe catolici: Ei nu au căință, de aceea se împărtășesc des

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ips_teodoosie_arhiepiscop
ips_teodoosie_arhiepiscop

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, acuză rânduielile din Biserica Catolică, mărturisind că obiceiurile şi tradiţiile lor nu se pot aplica şi în Biserica Ortodoxă. Mai exact, ÎPS Teodosie nu este de acord cu ritualul împărtăşaniei de mai multe ori pe zi.

”Eu nu vă spun învățături ale mele. Știu că cei din apus au luat modelul de la care nu trebuiau să îl ia. Ei nu au căință, de aceea se împărtășesc des. Am auzit oameni mari din ortodoxie care spuneau „pai dacă se împărtășesc catolicii, cum să nu ne împărtășim și noi? Pai ei nu au dimensiunea căinței. Ei se împărtășesc și de 4 ori pe zi, atât se pot împărtăși. Un preot la catolici poate face 4 liturghii, că nu are nevoie de ajunare, de post, pentru că e schimbată rânduiala. Și atunci ne luăm după cei ce au modificat rânduiala apostolică?”, a spus ÎPS Teodosie la postul de radio al Arhiepiscopiei.

 

E păcat să mergi la o biserică catolică, susține ÎPS Teodosie

 

Înaltpreasfințitul a declarat într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică. În replică, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti spune că ei îi îndeamnă pe credincioşi să meargă la cea mai apropiată biserică creştină.

Citeste si: „Sunt ortodox. Pot merge la o biserică catolică?“ IPS Teodosie, răspuns șocant pentru un român din Anglia - VIDEO

 

ÎPS Teodosie a făcut aceste precizări după ce un ascultător român care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, dat fiind că în zona sa nu sunt biserici ortodoxe. „E mare păcat. Duceți-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe ruseşti… sârbească, depinde”, a adăugat spus ierarhul Tomisului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel