ÎPS Teodosie, mesaj pentru enoriași când a văzut poliția la ușa bisericii: „Au venit ca să ne deruteze! Să nu ieşiţi din biserică!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sfântul Dumitru: Sărbătoare importantă pentru creștini - Tradiții și Obiceiuri
Sfântul Dumitru: Sărbătoare importantă pentru creștini - Tradiții și Obiceiuri

Prima zi de Crăciun i-a apropiat pe credincioşi în Constanţa atât de mult, încât biserica a devenit neîncăpătoare. Şi asta deşi oraşul e în carantină iar slujbele în interior sunt interzise. Ca de obicei însă Înalt Preasfinţitul Teodosie şi a făcut propria lege: a stat fără mască şi a împărtăşit enoriaşii cu o singură linguriţă.

Peste 300 de oameni au asistat la slujba de Crăciun pe care a oficiat-o Înaltpreasfinţitul Teodosie în prima zi de Crăciun. 100 dintre ei au intrat în catedrală. Şi asta deşi la Constanţa, singurul oraş mare aflat în carantină de sărbători, sluijbele în interior sunt interzise prin ordin al autorităţilor locale.

La slujbă au venit şi câţiva poliţişti. Au constatat şi au plecat. Au anunţat că nu vor da amenzi. Arhiepiscopul Tomisului a îndemnat credinciosii să nu se sperie şi să nu iasă din biserică.

„Iată şi astăzi au venit ca să ne deruteze. Să nu vă lăsaţi derutaţi, să nu ieşiţi din biserică, chiar dacă suntem mai mulţi. Aici am venit să ne vindecăm!”, a spus IPS Teodosie arhiepiscopul Tomisului, potrivit Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel