Apropiat al lui Ponta, dezvăluiri pentru presa spaniolă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Într-un interviu pentru El Pais, Tiberiu Nițu vorbește despre corupția înrădăcinată din politica românească.

 

Cotidianul spaniol El Pais a publicat astăzi un amplu interviu cu procurorul general al României, Tiberiu Niţu. Articolul, intitulat: "Boala corupției a molipsit toate nivelurile sociale" pune accentul pe cele mai grave probleme ale României, de la corupția generalizată, până la lipsa de încredere și de autoritate.

 

Tiberiu  Niţu a recunoscut că în România, corupția este una dintre cele mai mari probleme ale societății, cauzată de cei 50 de ani de comunism, dar mai ales de perioada de după când toată lumea a căutat să se îmbogățească peste noapte. El a subliniat că până în luna august, erau soluționate aproape 1500 de dosare legate de corupție, dublu dacă ne referim la raportul de activitate al instituţiei în anul 2014.

 

Magistraţii au pronunţat deja sentinţe în 203 cazuri de corupţie dar în general este vorba de condamnări care nu implică privare de libertate. În opinia lui Niţu, mai scriu jurnaliştii spanioli, cele mai multe cazuri de corupţie se regăsesc în administraţia publică şi ţin exclusiv de ocuparea posturilor oferite prin decizie politică.

 

Procurorul general a mai precizat că, de la începutul anului, au mai fost 50 de profesori, 22 de medici şi 41 de poliţişti acuzaţi de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel