Aproape un milion de imigranţi UE aflaţi în M.Britanie nu au cerut încă statut post-Brexit

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Aproximativ 900.000 de imigranţi din state ale Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie nu au depus deocamdată cereri pentru reglementarea situaţiei după retragerea ţării din UE, informează cotidianul The Guardian. 

Estimările au fost făcute în contextul în care Parlamentul European a atras atenţia că cetăţenii europeni rămaşi în Marea Britanie după Brexit riscă să fie discriminaţi atunci când caută locuinţe ori locuri de muncă.

Potrivit datelor Ministerului de Interne de la Londra, până în decembrie 2019 doar 2,7 milioane de cetăţeni UE din Marea Britanie au depus cereri pentru statut reglementat.

Nu există date oficiale despre numărul cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie, dar potrivit estimărilor sunt circa 3-3,6 milioane de persoane.

Unii specialişti au exprimat preocupare în legătură cu statutul imigranţilor din state membre ale Uniunii Europene după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Premierul Boris Johnson a promis că va garanta automat drepturile acestor oameni, dar datele actuale arată că sistemul Guvernului de acordare a statutului reglementat este oricum altfel dar nu automat", a reacţionat Christine Jardine, un politician din cadrul Partidului Liberal-Democrat, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel