Aparentă interceptare a unui ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni, publicată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina aduce acasă 130 de militari în schimbul de prizonieri de Paște
Ucraina aduce acasă 130 de militari în schimbul de prizonieri de Paște

Armata ucraineană face publică o aparentă interceptare a comunicațiilor rusești cu un presupus ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni, scrie CNN.

Serviciile de informații militare ucrainene au publicat miercuri o presupusă interceptare a comunicațiilor forțelor armate ruse care se referă la un presupus ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni în orașul Popasna din regiunea estică Luhansk.

„Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a primit o interceptare audio a conversației ocupanților, care se referă la ordinul de a ucide toți prizonierii de război ai Forțelor Armate ale Ucrainei care se află în captivitatea lor în zona Popasna (regiunea Luhansk)", a scris miercuri pe Twitter serviciul de informații militare ucrainean.

„Aceasta este o crimă de război flagrantă, o încălcare a dreptului internațional și un alt exemplu grăitor că militarii ruși sunt criminali, violatori și jefuitori”, a adăugat acesta.

În presupusa înregistrare audio interceptată pare să apară vocea unui soldat rus necunoscut care spune: „Ce pot să vă spun, la naiba, [înjurătură], pentru Chander, pentru Chander - păstrați-i pe cei mai în vârstă dintre ei și lăsați-i pe ceilalți să plece pentru totdeauna. Lasă-i să plece pentru totdeauna, la naiba, ca să nu-i mai vadă nimeni, nici rudele”.

 

CNN nu poate garanta autenticitatea înregistrării și a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii

 

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat anterior o presupusă interceptare a comunicațiilor unui comandant al unei unități terestre rusești, care a declarat că avioanele rusești plănuiau să „radă totul la pământ” în jurul Azovstal, fabrica de oțel care este o redută a apărătorilor ucraineni din orașul port asediat Mariupol.

Joi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul său al apărării, președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu este nevoie să se ia cu asalt uzina, dar că aceasta ar trebui înconjurată, iar celor din interior ar trebui să li se ofere șansa de a se preda.

 

„Blocați această zonă industrială astfel încât o muscă să nu poată trece”, a spus el

 

De asemenea, SBU a publicat anterior înregistrări audio din presupusul trafic radio interceptat care dezvăluie soldați ruși discutând despre uciderea și violarea civililor, susținând acuzațiile de crime de război ale trupelor rusești.

Serviciul de informații externe al Germaniei a interceptat, de asemenea, presupuse comunicații radio în care soldații ruși vorbeau despre împușcarea soldaților și civililor din Ucraina. Observatorii militari au observat, de asemenea, o tendință a trupelor rusești de a folosi comunicații nesecurizate în Ucraina.

 

Șeful Administrației militare regionale Luhansk, a declarat că 80% din teritoriul regiunii sale se află sub control rusesc

 

Vorbind miercuri de la o locație confidențială pentru CNN, Serhii Haidai, șeful Administrației militare regionale Luhansk, a declarat că 80% din teritoriul regiunii sale se află sub control rusesc, iar dacă Ucraina nu rezistă, „Rusia cu siguranță nu se va opri aici și va continua să împingă mai departe”.

„Cu siguranță, ei [rușii] se extind foarte mult”, a spus el. „Ne-am stabilit apărarea într-o mulțime de orașe. Ei încearcă să ne încercuiască trupele, se întâmplă multe lucruri urâte acolo... dar nu au avut niciun succes până acum. Ne descurcăm bine să le distrugem echipamentul”.

Haidai a continuat spunând că „Avem o situație foarte gravă aici. Întregul teritoriu Luhansk este bombardat. Nu există niciun oraș sigur... Înțelegem că guvernul rus va merge mai departe și va distruge tot ce îi va ieși în cale. Așa că ceea ce facem este să încercăm să evacuăm pe toată lumea pe cât posibil”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel