Anveloparea neconformă a blocului turn din Milano a contribuit la propagarea incendiului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Italia. Noi imagini teribile cu blocul de 20 de etaje din Milano care a ars ca o torță - VIDEO
Italia. Noi imagini teribile cu blocul de 20 de etaje din Milano care a ars ca o torță - VIDEO

Doar de 15 minute a fost nevoie ca întreg blocul turn din Milano să fie cuprins de flăcări. Anchetatorii spun că din cauza spațiului de aer în învelișul termic al clădirii s-a creat efectul de ”coș de fum”. Procurorii au identificat și firma care a fabricat panourile termice și verifică ce materiale au fost folosite.

Procurorii milanezi au strâns toate imaginile surprinse de locuitorii zonei cu ocazia incendiului care, pe 29 august, a afectat blocul turn Torre dei Moro de pe via Antonini.  

Conform anchetatorilor din noile filmări se vede cum mai întâi clădirea este învăluită în fum și, în câteva minute, probabil doar trei, Torre dei Moro de pe via Antonini care se transformă într-o torță, iar bucăți incandescente ale structurii cad, transmite Rai News.

Acest lucru a fost surprins în câteva filmări realizate de locuitorii zonei și care sunt analizate acum de procuratura milaneză. Odată cu investigațiile efectuate de pompieri, a fost identificată și compania care ar fi realizat panourile exterioare de izolare termică a clădirii, Aza Aghito Zambonini din Fiorenzuola (Piacenza).

Din momentul în care s-a dezvoltat incendiul, probabil într-un apartament de la etajul 15 și până când clădirea a fost complet cuprinsă de flăcări, a trecut doar aproximativ un sfert de oră.

Din primele analize s-a constatat că focul a fost propagat foarte repede de un ”efect de coș de fum” datorită spațiului de aer care se afla între ”învelișul termic” de acoperire externă și structura principală a clădirii.

În același timp, panourile de placare au luat foc rapid și au ars ”ca un carton”, potrivit anchetatorilor. Pompierii verifică ce material a fost utilizat pentru panouri și trebuie să verifice dacă materialul indicat în documentele de construcție este același cu cel utilizat efectiv.

De asemenea, cu privire la funcționarea sistemelor de prevenire a incendiilor (se pare că alarma nu a fost activată și sistemele automate de stingere a incendiilor nu au funcționat la multe etaje), vor fi efectuate verificări ținând cont de reglementările din 2011 privind prevenirea incendiilor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel