Anglia. Un „bun samaritean” român, condamnat la ani grei de închisoare: Cătălin s-a oferit să „aibă grijă” de o tânără beată. Ce au descoperit polițiștii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia. Un „bun samaritean” român, condamnat la ani grei de închisoare Cătălin s-a oferit să „aibă grijă” de o tânără beată. Ce au descoperit polițiștii
Anglia. Un „bun samaritean” român, condamnat la ani grei de închisoare Cătălin s-a oferit să „aibă grijă” de o tânără beată. Ce au descoperit polițiștii

Cătălin-Petrișor L., un român în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat, ieri, la 6 ani și 11 luni de închisoare de judecătorii Tribunalului Reading din Anglia, după ce a fost găsit vinovat că a violat o tânără aflată în stare de ebrietate în dimineața zilei de 30 octombrie 2022.

Românul s-a pozat în bunul samaritean când s-a oferit să aibă grijă de o tânără în timp ce prietenul ei îi aducea mașina, înainte de a o ataca. Cătălin-Petrișor L. a așteptat până când bărbatul a dispărut din vedere înainte de a o lua pe fata care era în stare de ebrietate, după ce a băut în centrul orașului Reading.

Românul și-a dus victima într-o clădire abandonată unde a violat-o la primele ore ale zilei de 30 octombrie anul trecut. A dus-o apoi calm înapoi și când șoferul mașinii s-a întors, fără să știe de atacul sexual care a avut loc, românul i-a spus în mod viclean: „Nu ar trebui să bea atât de mult”.

Anglia. Un șofer român care a lovit pe șosea o fetiță de trei ani, găsit nevinovat de judecători: „Nu am văzut-o!”

 

Românul a recunoscut acuzația de viol

 

2. -imagine fara descriere- (anglia--un-bun-samaritean-roman--condamnat-la-ani-grei-de-inchisoare-catalin-s-a-oferit-sa-aiba-grija-de-o-tanara-beata--ce-au-descoperit-politistii-3.jpg)

SURSA FOTO: captură dailymail.co.uk

Modul de operare al românului a fost dezvăluit la Reading Crown Court, unde un judecător l-a condamnat pentru aproape șapte ani de închisoare. Românul a recunoscut acuzația de viol.

Pronunțând sentința, judecătoarea Kirsty Real a spus: „Nu există nicio îndoială că ați vizat-o pentru că ați observat că era, de fapt, lipsită de apărare și incapabilă să opună rezistență. Ai profitat de toată situația”.

Luca, un cetățean român care locuiește în Reading, a negat inițial violul, dar și-a schimbat pledoaria după ce a aflat că filmările de pe camerele de supraveghere l-au arătat ducând-o pe tânără la locul retras unde a violat-o.

Un român, prins după 20 de ani, trăia liniștit în Anglia fără să știe că este condamnat în România: „Aveam o viață normală, o familie, un loc de muncă”

 

„Chiar nu ar trebui să bea atât de mult”

 

„Pe 29 octombrie, reclamanta a mers cu autobuzul în centrul orașului pentru a se bucura de prima ei ieșire de noapte în trei luni. Târziu în noapte, tânăra a părăsit clubul cu un bărbat pe care l-a întâlnit acolo și cu care și-a petrecut seara. Era într-o stare avansată de ebrietate și mai multe persoane au sărit să o ajute. Partenerul ei s-a oferit să o ducă înapoi acasă, dar trebuia să-și ia mașina dintr-o parcare din apropiere. Tânăra se împiedica și a trebuit să se oprească și să stea jos, rezemată de un perete”, a spus în fața instanței procurorul Simon Foster.

„Odată ce a plecat, Cătălin-Petrișor L. și-a pus un braț în jurul ei și a început să-i atingă zona picioarelor. În acest moment, la scurt timp după unu dimineața, Cătălin-Petrișor L. a luat-o pe reclamantă și a dus-o într-o zonă retrasă dintr-o clădire pustie”, a mai adăugat procurorul.

3. -imagine fara descriere- (anglia--un-bun-samaritean-roman--condamnat-la-ani-grei-de-inchisoare-catalin-s-a-oferit-sa-aiba-grija-de-o-tanara-beata--ce-au-descoperit-politistii-2.jpg)

FOTO ILUSTRATIV

Instanța a auzit că, odată ce asaltul brutal a fost finalizat, românul a dus-o pe tânără înapoi la marginea trotuarului unde a lăsat-o inițial partenerul ei, a așezat-o și a așteptat cu ea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Când în cele din urmă prietenul ei s-a întors cu mașina lui, complet neștiind ce tocmai se întâmplase, românul a purtat chiar o conversație cu el și a spus despre tânăra pe care tocmai o violase: „Chiar nu ar trebui să bea atât de mult”.

Anglia. Tânăr fotbalist român, sfârșit cumplit într-un lac. Cu trei săptămâni înainte a fost bătut: Familia lui Nicolae insistă că atacul și moartea sunt legate

 

„Mă simt dezgustată, molestată și supărată”

 

„De câte ori mă uit înapoi la acea noapte, mă simt dezgustată, molestată și supărată. În acel moment nu ieșisem de trei luni și voiam doar să mă distrez. Acum mă gândesc că nu mai vreau să ies niciodată”, a spus victima violului.

Avocatul apărării a spus că clientul său a găsit arestul „extrem de dificil” și s-a gândit chiar să se sinucidă, dar judecătorul a respins aceste remarci și a spus că singura circumstanță atenuantă pe care o va lua în considerare este pledoaria tardivă de vinovăție a lui Luca.

Judecătoarea Real, adresându-se inculpatului cu câteva minute înainte de a-și pronunța sentința, a spus: „Sper că ați ascultat cu atenție declarația reclamantei și efectul pe care l-ați avut asupra ei. Nu poate să iasă prea mult de când s-a întâmplat asta. Ea nu are încredere în bărbați. Anxietatea ei este severă și suferă de flashback-uri”.

Luca a fost condamnat la șase ani și 11 luni de închisoare. Dacă nu ar fi pledat vinovat, ar fi fost închis pentru opt ani și cinci luni, a spus judecătorul.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel