Anglia. David, șoferul de taxi care a dejucat un potențial carnagiu plănuit de teroriști, devenit erou: „Ar fi putut fi un dezastru"

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Anglia. David, șoferul de taxi care a dejucat un potențial carnagiu plănuit de teroriști, devenit erou: „Ar fi putut fi un dezastru groaznic”. FOTO: colaj capturi bbc.com, Daily Mail
Anglia. David, șoferul de taxi care a dejucat un potențial carnagiu plănuit de teroriști, devenit erou: „Ar fi putut fi un dezastru groaznic”. FOTO: colaj capturi bbc.com, Daily Mail

David Perry, şoferul de taxi din Liverpool care a dejucat un potențial carnagiu, plănuit de teroriști la ceremoniile de Ziua Armistițiului, ce marchează în Regat sfârșitul Primului Război Mondial, a devenit erou în Marea Britanie. Soția lui David a spus că este „norocos că e în viață”.

David Perry a fost rănit când o bombă a explodat la scurt timp după ce s-a oprit în fața maternității din Liverpool, duminică dimineață. Pasagerul, despre care se crede că a adus dispozitivul explozibil în taxi, a murit pe loc.

Soția lui David, Rachel, a spus că a fost „un miracol total” că a scăpat din vehicul. Într-o postare pe Facebook, ea a spus că a simțit că „niște îngeri păzitori îl priveau”.

Rachel a mulțumit, de asemenea, „personalului uimitor, medicilor și asistentelor” de la spital și ofițerilor de poliție și detectivilor „care au avut grijă de noi”.

Explozia a fost declarată incident terorist.

 

Șoferul a sărit brusc din mașină și l-a încuiat înăuntru pe pasagerul suspect

 

Potrivit relatărilor din presă britanică, încă neconfirmate oficial, taximetristul a intrat la idei când pasagerul care i se urcase în mașină părea nehotărât în privința direcției în care voia să meargă. Inițial, i-a cerut să-l ducă la paradă. După mai multe ezitări și schimbări de trasee, clientul s-a răzgândit și i-a cerut să-l lase la maternitate.

Acolo, chiar în parcarea spitalului, șoferul a sărit brusc din mașină și l-a încuiat înăuntru pe pasagerul suspect. Mașina a explodat imediat. Suspectul a murit în deflagratie. 

„Fără îndoială că este norocos să trăiască. Explozia a avut loc în timp ce se afla lângă mașină și modul în care a reușit să scape este un miracol total”, a mai spus soția lui David.

 

Boris Johnson a lăudat acțiunile lui David

 

Russ Jackson, șeful Poliției Antiterorism North West, a declarat că a vorbit cu David, care era încă „zguduit și rănit”, dar nu a primit încă relatarea completă a celor întâmplate.

Șoferul nu a suferit răni care să îi pună viața în pericol.

Premierul Boris Johnson a lăudat acțiunile lui David: „Se pare că șoferul de taxi în cauză s-a comportat cu o prezență de spirit și curaj incredibile”.

Primarul orașului, Joanne Anderson, a spus că „eforturile eroice” ale șoferului de taxi au evitat ceea ce ar fi putut fi un „dezastru".

Pasagerul mort nu a fost încă identificat oficial.

 

Patru bărbați au fost arestați

 

Patru bărbați au fost arestați în temeiul Legii privind terorismul, în timp ce MI5 ajută poliția regională împotriva terorismului.

Primarul din Liverpool, Steve Rotheram, a mulțumit „tuturor celor care au acționat atât de repede pentru a interveni” și a făcut un apel ca oamenii să „rămână calmi și vigilenți” și „să evite răspândirea de zvonuri și informații false”.

El a spus că aceasta a fost „o încercare de a semăna discordie și diviziune în cadrul comunităților noastre”, dar Liverpool este cunoscut pentru „solidaritate și rezistență”, adăugând: „Nu vom lăsa niciodată să câștige pe cei care încearcă să ne despartă”.

 

Strângere de fonduri pentru David

 

O strângere de fonduri online începută de oameni implicați în taximetria din oraș a strâns peste 21.000 de lire sterline.

Organizatorul Jenny Phillips a spus că apelul a fost „pur și simplu pentru a ajuta o familie și un om bun care merită o medalie pentru acțiunile sale”.

Organizatoarea a declarat pentru Liverpool Echo: „Am așteptat până când am aflat mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat și am fost șocați. Familia atrage atenția că există o serie de alte strângeri de fonduri care au fost înființate, dar nu sunt oficiale, iar familia este îngrijorată că oamenii vor da bani unor persoane pe care nu le cunosc”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel