Anglia. Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „grav” după explozia de la Liverpool

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia. Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „grav” după explozia de la Liverpool
Anglia. Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „grav” după explozia de la Liverpool

Nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la „grav”, faţă de cel precedent, „substanţial”, după explozia unui taxi duminică, la Liverpool, a anunţat luni ministrul de interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters.

Nivelul „grav” de alertă teroristă în Regatul Unit se traduce prin faptul că probabilitatea unui atac este ridicată.

Ministrul Priti Patel a adăugat că atacul de la Liverpool este al doilea incident din ultimele 30 de zile.

Explozia unui taxi, duminică, în faţa unui spital pentru femei la Liverpool, în nordul Angliei, a fost calificată luni drept „incident terorist” de poliţia antitero, însărcinată cu ancheta.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager care a murit în explozie.

Un al patrulea individ având legătură cu acest caz a fost arestat luni, după ce în ajun fuseseră reţinuţi trei indivizi. Şoferul taxiului a supravieţuit exploziei şi este internat în spital, starea sa fiind stabilă. 

 

Trei indivizi, arestați

 

Trei indivizi au fost arestaţi de poliţia antiteroristă din Regatul Unit după explozia unei maşini în faţa unui spital din Liverpool, explozie care s-a soldat cu moartea unei persoane şi cu rănirea alteia, informa duminică dpa.

Poliţia din comitatul Merseyside, în nord-vestul Angliei, a fost alertată pentru informaţii privind o explozie în care a fost implicat un vehicul - după toate probabilităţile, un taxi - la Spitalul pentru Femei din Liverpool, duminică, la orele locale 10:59.

„Deocamdată, știm că mașina implicată este un taxi care a parcat în fața spitalului pentru femei din Liverpool. Explozia s-a produs la scurt timp după ce mașina a parcat”, preciza un comunicat al poliției, citat de CNN

Poliţia antiteroristă din nord-vestul Angliei a arestat trei indivizi, cu vârste de 29,26 şi 21 de ani, în cartierul Kensington al oraşului, pe care i-a arestat în baza Legii Regatului Unit privind combaterea terorismului, în conexiune cu incidentul. Pasagerul de sex masculin al vehiculului a fost declarat mort la faţa locului, nefiind deocamdată identificat oficial.

Şoferul, tot de sex masculin, a fost rănit la faţa locului şi este internat la spital, starea sa fiind una stabilă.

Poliţia antiteroristă a anunţat că anchetează în continuare asupra cauzei exploziei şi cooperează strâns cu Poliţia din Merseyside.

Imagini cu vehiculul în flăcări au fost difuzate online, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel