Angajată, OBLIGATĂ să bea apă cu detergent

Narcis Popa |
Data publicării:
job
job

O femeie din Singapore a fost găsită vinovată vineri de maltratarea servitoarei sale din Myanmar, după ce a obligat-o să îşi verse pe corp apă clocotită şi să înghită apă cu detergent, informează AFP.

Angajata, Phyu Phyu Mar, a fost maltratată în perioada august - octombrie 2016 la domiciliul unui cuplu din Singapore, potrivit documentelor instanţei.

Conform rechizitoriului, patroana sa, Linda Seah, a forţat-o de două ori pe servitoare să îşi verse apă clocotită pe umăr "pentru a se răni".

Potrivit ziarului Straits Times, Seah îi dădea apoi un ac victimei pentru a-şi înţepa băşicile provocate de arsuri.

Conform aceleiaşi surse, angajatoarea (în vârstă de 39 de ani) era nemulţumită de servitoare, considerând-o prea lentă pentru muncile pe care le avea de făcut.

De asemenea, Linda Seah, împotriva căreia au fost formulate şase capete de acuzare, şi-a forţat angajata să se dea cu capul de podea şi să bea apă amestecată cu detergent de curăţat pe jos. În alte ocazii, ea şi-a apucat angajata de păr şi a zgâlţâit-o, lovind-o de câteva ori peste frunte cu un telefon mobil.

Împotriva soţului femeii, Lim Toon Leng, de 44 de ani, care a lovit-o la rândul său în faţă pe angajată, a fost formulat un cap de acuzare.

Cei doi inculpaţi au fost condamnaţi vineri. Instanţa trebuie să se decidă asupra sentinţelor acestora pe data de 11 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel