Andrey Piontkovski, celebru analist politic rus: "Înfrângerea lui Putin este inevitabilă. Toată lumea gândește asta la Moscova"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Vladimir Putin este îngrijorat de sănătatea sa. O echipă de medici îl ține sub supraveghere și face băi din extract de coarne de cerb. Surse ucrainene
Vladimir Putin este îngrijorat de sănătatea sa. O echipă de medici îl ține sub supraveghere și face băi din extract de coarne de cerb. Surse ucrainene

Analistul politic rus Andrey Piontkovsky consideră că înfrângerea lui Vladimir Putin în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă, acest lucru fiind destul de clar pentru liderii de la Moscova. 

Jurnalistul și analistul politic rus Andrey Piontkovsky consideră că înfrângerea lui Vladimir Putin în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă, acest lucru fiind destul clar chiar și la Moscova, doar că președintele țării agresoare nu înțelege acest lucru. În viitor, Putin ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea, iar rușii ar putea fi nevoiți să "spele" imaginea sa timp de ani de zile, asta dacă Rusia nu va înceta cumva să mai existe cu totul.

Potrivit lui Piontkovsky, care a acordat un interviu publicației ucrainene Obozrevatel, Ucraina a obținut deja o victorie majoră, atât din punct de vedere moral, politic dar și militar. Publicistul a explicat că planul lui Putin era un blitzkrieg și o schimbare de regim. Plănuia să-și pună marionetele la putere și să subjuge întreaga Ucraină, iar apoi să o rupă în bucăți. Acum este clar pentru toată lumea că acest plan nu se va realiza niciodată.

"Un nebun de la Kremlin nu înțelege acest lucru"

 

"Cred că acest lucru este clar pentru toată lumea la Moscova, și în Statul Major General, dar problema este că un nebun de la Kremlin nu a înțeles încă acest lucru. Va trebui să îi impunem această idee", este de părere politologul.

Piontkovski mai spune că este posibil să se inverseze cursul războiului și să se obțină în cele din urmă victoria ucraineană prin privarea Rusiei de avantajul său aerian, adică prin închiderea cerului deasupra Ucrainei.

"Impunerea "No fly zone", o lovitură de stat la Moscova, arestarea sa, extrădarea sa în fața unui tribunal internațional. Cred că unui astfel de criminal i se va aplica o măsură excepțională - pedeapsa cu moartea prin spânzurare", mai spune expertul.

 

Germania a avut nevoie de 70 de ani pentru a se "spăla" de Hitler

 

Politologul rus amintește că germanii au continuat să "spele" imaginea provocată de Hitler timp de cel puțin 70 de ani. "La fel vor face și rușii, dacă statul rus va supraviețui, pentru că înfrângerea lui Putin este inevitabilă", a subliniat Piontkovski.

Andrey Piontkovsky este politolog rus, publicist, doctor în fizică și matematică. Este autorul mai multor lucrări pe teme politice, cercetător de frunte la Institutul de Analiză a Sistemelor din cadrul Academiei Ruse de Științe și membru al Uniunii Matematice Americane. De-a lungul timpului, el a condamnat în mod activ regimul lui Putin, din cauza căruia a fost nevoit să părăsească Rusia în 2016. El consideră că "putinismul este deasupra și în stadiul final al capitalismului oligarhic din Rusia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel