Anchetă finalizată în cazul morţii Gabrielei Pintilie. S-au constatat nereguli grave: "Avea sângele ca apa"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ancheta privind moartea Gabrielei Pintilie, în vârstă de 36 de ani, la Spitalul Universitar Basildon, scoate la lumină nereguli privind îngrijirile care i-au fost acordate româncei stabilite în Essex, scrie The Guardian.

Potrivit procurorului, au fost "mari nereguli" în asistența spitalicească acordată unei mame care a suferit o hemoragie masivă și care a murit la câteva ore după naștere.

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, a pierdut șase litri de sânge după ce a născut cu succes o fetiţă, Ştefania, prin cezariană, la Spitalul Universitar Basildon, pe 26 februarie 2019.

Mama, o română rezidentă în  Grays, Essex, a murit după câteva ore, după ce ar fi aşteptat să i se acorde tratamentul. Se pare că că medicii care au efectuat operaţia nu și-au dat seama cât de mult sânge și produse de coagulare de sânge erau disponibile.

 

Rezultatele anchetei în cazul morţii Gabrielei Pintilie

 

După primele date din anchetă, procurorul Caroline Beasley-Murray a declarat că a existat o „situație de confuzie” în timpul „evenimentelor de criză”. Ea a spus că există o „lipsă de management pentru a face față situației” și „o lipsă de coordonare și de lucru în echipă”.

De asemenea, a remarcat întârzierile în îngrijirea lui Pintilie în maternitate.

„Au fost întârzieri în încercarea inducției, au existat întârzieri în efectuarea secțiunii C și au existat întârzieri în tratamentul chirurgical”, a adăugat ea.

Săptămâna trecută, anestezistul Dr. Tom Hall a declarat în faţa instanţei că hematologul Asad Omran a refuzat să ofere mai multe produse de coagulare a sângelui.

„Mi-a spus că nu ar trebui să dau produse din cauza practicilor bazate pe dovezi şi că este un lucru greșit. A început să-mi citească lucrări de cercetare.”

 

"Nereguli grave". Refuzul hematologului

 

Hall și-a amintit că a descris sângele lui Pintilie ca fiind „ca apa”.

Beasley-Murray a spus: „Refuzul hematologului consultant ... a fost complet contrar orientărilor.”

Ea a adăugat: „El ar fi trebuit să fie la curent cu protocoalele pentru hemoragii majore.”

Încheind verdictul său, Beasley-Murray a spus: „Au fost probleme grave în îngrijirile pe care doamna Pintilie le-a primit la Spitalul Basildon.

„Nu este sigur că, cu un tratament adecvat, în timp util, doamna Pintilie ar fi supraviețuit.”

Ionel Pintilie, soțul Gabrielei, a declarat că moartea soției sale a fost „incredibil de dificil de înțeles”.

El a spus într-o declarație: „Am avut încredere în medici și asistente că o vor ajuta pe Gabriela și sunt atât de recunoscător pentru medicii care au încercat să facă acest lucru, dar alții ne-au lăsat de izbelişte și m-au lăsat fără soția pe care am iubit-o din copilărie și pe copiii noștri fără mama lor devotată. Cea mai mare tragedie este că Ştefania nu o va cunoaște niciodată pe mama ei din cauza greşelilor celorlalți.”

Stephanie Prior, avocata care a reprezentat familia, a declarat: „Acesta este unul dintre cele mai șocante cazuri de incapabilitate pe care am văzut-o în activitatea mea ca avocat".

Grupul spitalelor din mijlocul și sudul Essex a oferit familiei Pintilie „condoleanțele și scuzele sincere” și au demarat o anchetă independentă.

Asistenta medicală Diane Sarkar a declarat: „Personalul implicat în îngrijirea doamnei Pintilie a fost profund afectat de moartea ei și am făcut modificări în proceduri pentru a ne asigura că aceeași situație nu se va mai repeta.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel