Amestecă pepene roșu cu miere și lasă-l să acționeze zece minute. Efect miraculos!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Amestecă pepene roșu cu miere și lasă-l să acționeze zece minute. Efect miraculos!
Amestecă pepene roșu cu miere și lasă-l să acționeze zece minute. Efect miraculos!

Pepenele verde este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate fructe vara. Acest lucru se întâmplă datorită prospețimii, cantității de apă și, în cele din urmă, datorită gustului și caracterului său extrem de sănătos. Cu toate acestea, adevărul este că proprietățile pepenelui nu se limitează la cele de natură gastronomică. Constituția sa specială îl face un fruct extraordinar care, printre altele, vă poate ajuta să vă păstrați pielea în stare bună.

Vom dedica acest articol să arătăm care sunt proprietățile pe care le prezintă pentru îngrijirea pielii, precum și câteva trucuri de înfrumusețare pe care le puteți realiza cu pepenele verde.

Citește și Puneți două banane pasate într-o pungă și băgați piciorul în ea. Rezultat surprinzător!

Fructul este sănătos. Acesta este un fapt cunoscut de toată lumea. Are puține calorii, favorizează digestia, oferă o cantitate mare de vitamine, permite o stare generală bună a corpului ... și, în plus, ajută la menținerea pielii sănătoase, strălucitoare și tinere.

Consumul frecvent de fructe de sezon este foarte bun pentru protecția și menținerea unui bun aspect general al corpului. Acest lucru se întâmplă deoarece conțin vitaminele menționate anterior și alți nutrienți de care metabolismul are nevoie pentru a permite o creștere puternică, rapidă și sănătoasă a părului, precum și pentru a menține pielea tânără și netedă.

Vezi și: Lămâie, ulei de măsline și puțin iaurt: Rețeta pe care saloanele de înfrumusețare o vor dispărută de pe Internet

Cu toate acestea, dintre toate fructele, există unul care se remarcă prin îngrijirea eficientă a pielii pe care o oferă. Este vorba de pepenele verde. Printre altele, cantitatea de apă pe care o conține permite corpului să mențină hidratarea constantă și astfel să prevină uscarea pielii, ajutându-o să mențină o stare adecvată.

În mod similar, o singură bucată conține următoarele substanțe nutritive: Vitamina C: 21% din cantitatea zilnică recomandată (ADR).Vitamina A: 18%.Potasiu: 5%.Magneziu: 4%.Vitamine B1, B5 și B6: 3%.

Toate acestea contribuie la îngrijirea profundă a epidermei și a dermei, ceea ce evidențiază, încă o dată, cantitatea importantă de proprietăți pentru piele pe care le are fructul la care ne referim aici.

De asemenea, conține un procent mare de beta caroten, a căror funcție principală este de a proteja pielea de efectele negative ale razelor solare. Acest lucru previne apariția petelor pe față, precum și a ridurilor și a semnelor de expresie. În unele cazuri, poate chiar să vă reducă șansele de a face cancer.

 

Sfaturi de frumusețe cu pepene verde

 

Acum, dincolo de tot ce am spus până acum, este timpul să vă oferim câteva trucuri specifice pe care le puteți aplica pe pielea dvs. folosind acest fruct și proprietățile sale speciale.

Pentru hidratarea pielii

Conținutul ridicat de apă menționat deja pe care îl are pepenele verde îl face un instrument fundamental pentru a evita uscăciunea. Acum, dincolo de consumul în sine, există posibilitatea de a-l utiliza direct pe zona pe care doriți să o hidratați. Aici vom explica cum să o facem.

Pregătești un amestec cu o porție zdrobită și miere. Îi dai forma unei măști de casă. O aplicați direct pe suprafață. Lăsați-l să aibă efect timp de 10 minute. Îl îndepărtați cu apă caldă sau rece. Vă bucurați de o senzație de hidratare totală.

Pentru a curăța derma

Sucul său poate fi folosit pentru a curăța bine fața, deoarece este un lichid care are un efect mult mai durabil și profund decât cel al apei.

Pentru aceasta aveți nevoie doar de suc din acest fruct și dischete demachiante. Trebuie să treci bumbacul umezit pe toate colțurile feței. După aceasta, ar trebui să clătiți cu apă rece. Veți observa rezultatele imediat!

Pentru a închide porii

Acest fruct are un efect astringent profund. Acest lucru înseamnă că este capabil să îngusteze și să reducă numărul și dimensiunea porilor pielii. În acest fel, permite alungarea acneei și petelor, precum și a punctelor negre. Pentru a profita de acest efect, trebuie doar să tăiați bucăți mici și să le lăsați să se răcească în frigider. După aceea, ar trebui să-l întinzi pe piele și să-l lași să acționeze cel puțin 15 minute. După ce îndepărtați, ar trebui să vă curățați fața cu apă caldă sau rece.

Pentru arsuri solare

Dacă îl păstrați în frigider, puteți profita de ușurarea pe care pepenele verde o poate oferi în legătură cu arsurile pielii, atât de tipice verii.

Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți următoarele: mai întâi, obțineți sucul. Apoi, trebuie să înmuiați diferite bumbacuri cu el. În cele din urmă, va trebui să plasați numai bumbacele menționate mai sus pe zona afectată de soare. Puteți simți imediat efectele răcoritoare și liniștitoare pe care sucul rece le va produce pe piele.

Pentru a tonifia pielea

Până în acest moment ne-am referit la diverse trucuri de frumusețe în care, mai mult decât pepenele în sine, trebuie să folosiți sucul pe care îl oferă. Ei bine, din nou ai nevoie de acest suc pentru a-ți tonifia pielea.

Conținutul acestui fruct poate fi utilizat ca un puternic tonic facial și corporal. Trebuie să-l aplicați în cele mai delicate zone cu o dischetă și ușor. Astfel, fața, gâtul și decolteul dvs. vor observa rapid o schimbare de tonifiere datorită acestui truc.

Pentru a combate acneea

Am vorbit deja mai sus despre posibilitatea de a face măști cu acest fruct pentru a realiza o hidratare maximă a pielii. Acum, acest lucru poate fi folosit și pentru a obține un efect exfoliant pe față.

Plecăm de la ideea că acest fruct are o cantitate mare de apă, capabilă să combată efectele negative ale pielii grase și sensibile. În acest fel, după ce l-ați consumat (sau l-ați folosit pentru oricare dintre trucurile de frumusețe pe care vi le-am prezentat aici), ar trebui să vă aprovizionați cu pielea. Acest lucru vă va ajuta să faceți masca, astfel încât nu trebuie decât să o zdrobiți și să o așezați pe față.

După o jumătate de oră, vitaminele vor fi pătruns suficient și va trebui doar să o îndepărtați și să vă curățați fața cu multă apă rece. Când îl îndepărtați, veți observa, de asemenea, că pielea dvs. este curățată, deoarece pielea zdrobită în sine transportă cu sine eventuala murdărie care se va acumula pe suprafața feței.

În concluzie, ați văzut deja cum pepenele are o serie de proprietăți foarte favorabile pentru piele. Acest lucru îl face un fruct extraordinar. Acum este în mâinile tale să dobândești pepeni verzi de bună calitate și, pe lângă consumarea lor pentru aroma și prospețimea lor, aplică-i pe pielea ta pentru a obține cele mai bune rezultate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel