American, uimit de România: "Aici nu ți-e teamă să ieși singur din casă, calitatea vieții și a mâncării e mult mai bună"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un american ajuns în România este uimit de calitatea vieții, comparativ cu cea din SUA. 

Juwan Gray este un jucător profesionist de baschet. Acesta s-a transferat la un club de baschet din Brașov în vara anului trecut, după o experiență în Suedia. Acesta se arată pur și simplu uimit de calitatea vieții din Europa. Printre cele mai mari avantaje enumerate de el se numără siguranța, calitatea mâncării și implicarea statului în problemele oamenilor. Acesta le-a transmis un mesaj tuturor americanilor care îl urmăresc.

"România este uimitoare. Nici nu m-am gândit vreodată să trăiesc aici, dar acum sunt foarte recunoscător că am ajuns în această țară," spune americanul.

2. -imagine fara descriere- (juwan-la-brasov_57404000.jpg)

"Vreau să va povestesc experiența mea din ultimii ani din Europa. Anul trecut am trăit în Suedia, iar anul ăsta în România. E ca o diferență între zi și noapte între viața din SUA și cea din Europa. Calitatea vieții în Europa e foarte diferită, e ceva ce nu am trăit până acum. Este extrem de sigur aici, nu trebuie să-ți faci griji că te plimbi pe străzi că vine cineva să te jefuiască sau de asemenea nu trebuie să-mi fac griji că vine vreun polițist să mă hărțuiască din nimic, doar pentru că mă plimb pe afară. Nimic din toate astea nu se întâmplă aici.

Aici pot să mănânc mâncare de calitate. Mâncarea e preparată de la zero aici, nu este atât de multă mâncare procesată ca în SUA. Cei care trăiesc în Europa sunt foarte fericiți, nu sunt stresați, pentru că primesc ajutor de la guvern dacă au nevoie să-și plătească chiria, sau dacă au un copil mic și au nevoi pentru el. Toate aceste lucruri se au în vedere aici și se elimină o grămadă de stres, anxietate și griji pe care americanii le au doar pentru că trebuie să-și plătească facturile," a povestit Juwan.

3. -imagine fara descriere- (juwan-gray-brasov-2_69921200.jpg)

 

Juwan Gray: "Dacă ești american, vino să vezi cum e în Europa! Îți va schimba viața"

 

Jucătorul de baschet spune că și costul pentru un an la facultate este unul extrem de mic în România, comparativ cu ce se întâmplă în SUA. 

"Și nici n-am început să vă povestesc despre capitolul 'educație': vorbeam chiar astăzi un coleg de echipă român și mi-a zis că un an la facultate l-a costat aproximativ 1000 euro. Pentru americani asta e ceva de neconceput pentru că știm deja.... Dacă trăiești în SUA și mergi la facultate trebuie să plătești o geantă de bani pentru un singur an de școlarizare. Eu am mers la facultate în primul an, iar taxa de școlarizare era de 70 000 de dolari pe an. Slavă Domnului că am obținut o bursă școlară pentru că altfel nu mai mergeam nicăieri. Să fiu sincer, mă văd trăind de-acum în Europa.

Dacă ești un american care urmărește asta, trebuie să fie un semn trimis de Univers sau de Dumnezeu dacă ți-a apărut asta, așa că dacă aveai gânduri să vii în Europa, dă-i înainte și fă această mișcare. Nici măcar nu trebuie să te muți aici dintr-o dată, doar vino și vizitează pentru că îți garantez că asta îți va schimba viața," a mai spus Juwan Gray. 

4. -imagine fara descriere- (juwan-gray-3_46559100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel