Amendă uriașă pentru o femeie, care a intrat cu BMW-ul pe o plajă din Constanța

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ANAT: Amânarea acordării voucherelor de vacanță sabotează campania „Înscrieri timpurii” pentru litoral
ANAT: Amânarea acordării voucherelor de vacanță sabotează campania „Înscrieri timpurii” pentru litoral

O femeie, care a intrat cu mașina pe plaja Modern din Constanța, a fost amendată cu 10.000 de lei. Mașina a rămas blocată în nisip. Cazul a fost făcut public de Primăria Constanța care, în acest context, a reamintit că accesul cu mașina pe plajă este interzis.

Incidentul a fost semnalat de o persoană care a sunat la Poliția Locală Constanța. O femeie care a intrat cu mașina pe plaja Modern din Constanța a fost amendată cu 10.000 de lei.

Polițiștii care au mers la fața locului au amendat șoferița cu o amendă de 10.290 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 19/2006 și OUG 195/2002.

"Reamintim faptul că accesul autovehiculelor este interzis pe plajă, iar polițiștii locali vor sancționa pe oricine încalcă prevederile legale în vigoare. În continuare, facem apel la spiritul civic al cetățenilor pe care îi rugăm să apeleze Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922, de fiecare dată când sesizează conducători auto care încalcă prevederile legale, a transmis Primăria Constanța.

 

Un alt român a fost amendat în Italia pentru că a furat pietricele de pe plajă. Plănuia să le vândă pe Internet

 

Un român a fost amendat în Italia, după ce a fost prins în bagaj cu pietre de pe o plajă din Sardinia. Acest lucru este ilegal. 

Un român a fost amendat de polițiștii vamali italieni, după ce a fost prins pe Aeroportul din Olbia cu pietre de pe o plajă din Sardinia. Românul nu a fost singurul în acestă situație, alături fiind sancționați un cetățean elvețian și un olandez. Potrivit presei locale din Sardinia, autoritățile au demarat în ultima perioadă mai multe controale pentru a-i depista pe hoții de nisip și pietricele. Astfel, a fost suplimentat numărul agenților Poliției Vamale în portul și aeroportul din Olbia. 

Potrivit unui comunicat al Poliției, un cetățean român cu domiciliul în Ferrara a fost prins în posesia unor pietricele luate de pe plaja din Capo Pecora, în Buggerru. Bărbatul a fost amendat, iar pietricelele au fost confiscate.  La aeroportul din Costa Smeralda, oamenii legii au oprit și au amendat doi pasageri care plecau. 

Este vorba de un cetățean elvețian care a încercat să plece din Sardinia cu o sticlă plină de nisip și o pungă de pietricele de pe plaja Porto Rotondo. Celălalt, un cetățean olandez care pleca la Amsterdam, avea ascuns în bagaje un kilogram și 100 de grame de nisip furat și 3 kilograme de pietricele.

Toți cei trei turiști care au ignorat legislația de mediu în vigoare au primit o amendă. Deși în comunicat nu se specifică suma, legea prevede o o amendă cuprinsă între 500 și 3.000 de euro.

Agenția Vamală consideră că, comparativ cu anul trecut, a existat o reducere a încălcărilor legii în ceea ce privește furtul de nisip și pietricele. Se pare că la acest efect au contribuit și campaniile de conștientizare lansate de autorități.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel