Autovehicule căutate de autoritățile din Italia și Elveția, depistate la intrarea în România

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Sursă Poliția de Frontieră
Sursă Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș II și Nădlac II au descoperit la controlul de frontieră un autoturism, un tractor și un utilaj de construcții, în valoare totală de peste 620.000 lei, căutate de către autorităţile din Italia și Elveția.

Potrivit Poliției de Frontieră, ,,la data de 26.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta în semiremorcă un tractor și un utilaj de construcții.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că  tractorul și utilajul de construcții figurează în bazele de date ca bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de către autorităţile italiene.

De asemenea, la aceeași dată, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetățean român, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Elveția.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Elvetia.

În ambele cazuri, autovehiculele, în valoare totală de  620.000 lei, au fost indisponibilizate, în cauză poliţiştii de frontieră efectuând cercetări", informează Poliția de Frontieră.

 

Două autoturisme căutate de autorităţile din Germania, depistate la graniță

 

În urmă cu câteva săptămâni, două autoturisme căutate de autorităţile din Germania au fost descoperite la PTF Giurgiu în timp ce erau transportate pe o platformă de un cetăţean bulgar.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară, pe a cărei platformă erau transportate două autoturisme, mărcile Mini Cooper şi BMW X2, ani de fabricaţie 2013 şi 2018. Cu ocazia verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că cele două autoturisme transportate se aflau în atenţia autorităţilor germane, figurând în bazele de date ca bunuri căutate pentru confiscare. Alertele erau introduse de către autorităţile din Germania în luna octombrie a acestui an", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

La verificări, şoferul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă că autovehiculele sunt în litigiu, el având responsabilitatea să le transporte în Bulgaria.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tăinuire la infracţiunea de furt, iar autoturismele, în valoare de 175.000 de lei, au fost indisponibilizate de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel