Ambasadorul Palestinei la București, rechemat în țară. Dragnea a anticipat această decizie?

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Decizia președintelui PSD, Liviu Dragnea, de se implica în politica internațională fără consultarea președintelui Românie nu rămâne fără urmări. După o perioadă îndelungată în care România s-a menținut neutră în anumite chestiuni care țin de politica externă, hotărârea lui Liviu Dragnea de a muta ambasada României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, deteriorează relația statului român cu Palestina.

Primul gest foarte tranșat s-a produs miercuri când ambasada Palestinei la Bucureşti a anunţat rechemarea la Ramallah a ambasadorului Fuad Kokaly în vederea consultărilor.

Diplomatul palestinian urmează să părăsească România miercuri seară.

Rechemarea unui ambasador este un semnal dur, o formă de protest al statului respectiv, care ar putea însemna o reevaluare a relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Anunţul vine şi în contextul în care Liga Arabă a emis o declaraţie foarte tranșantă la adresa României catalogând decizia oficialilor români de a celebra alături de Statele Unite mutarea ambasadei la Ierusalim ca fiind una "ruşinoasă".

Prin această decizie, Autoritatea Palestiniană trimite un mesaj diplomatic negativ României.

Întrebările care se pun sunt următoarele - a luat Liviu Dragnea în calcul această dezvoltare a deciziei lui, a analizat, a calculat riscurile? În ce calitate implică Liviu Dragnea România într-un scandal internațional și care este beneficiul României? Sau care este beneficiul personal al lui Liviu Dragnea?

Liviu Dragnea este obligat să răspundă la aceste întrebări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel