Liviu Dragnea schimbă foaia. Nu mai vrea să mute ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim

Andreea Cosma |
Data publicării:
Liviu Dragnea şi ambasadorul Palestinei. sursa: Twitter
Liviu Dragnea şi ambasadorul Palestinei. sursa: Twitter

Liviu Dragnea s-a răzgândit. Nu mai vrea să mute ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunţul a venit din partea ambasadorului Palestinei.

Luni, Liviu Dragnea a anunţat, pe contul său de Twitter, că s-a întâlnit cu ambasadorul Palestinei în România, Fouad Kokaly, fără să menţioneze însă nimic despre acest subiect.

Într-un comunicat remis pentru Digi24, ambasadorul susţine că a primit asigurări de la Liviu Dragnea că mutarea nu va mai avea loc.

"Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim", se arată în comuncat.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, ÎNTÂLNIRE cu unul dintre cei mai mari CRITICI ai săi (FOTO)

Totodată, surse diplomatice au declarat pentru acelaşi post de televiziune că Liviu Dragnea este interesat de susținerea Ligii arabe pentru ca România să obțină un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. 

În urmă cu o lună, însă, Liviu Dragnea susţinea că, prin mutarea Ambasadei la Ierusalim, "România câştigă o relaţie specială cu Israelul".

 

Mutarea ambasadei, motiv de dispută diplomatică

 

În luna martie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la un eveniment în SUA, că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens". Aceasta a revenit apoi asupra declaraţiilor şi a spus că a fost "doar o opinie personală".

În urma anunţului făcut de Viorica Dăncilă, Regele Abdullah al II-lea al Regatului şi-a anulat vizita în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat atunci dur, spunând că prim-ministrul Viorica Dăncilă "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe".

Citeşte şi: Ambasadorul Palestinei, despre Dăncilă: Ar trebui să fie mai deşteaptă!

Chiar şi un înalt responsabil palestinian a criticat anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim ca fiind o "încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU''. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel