Ambasada României la Londra, despre Nicu, românul mort de COVID-19: "Aceşti români merită întreaga noastră preţuire"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, transmite un mesaj de condoleanţe pentru familia lui Nicu Enciu, şoferul român de autobuuz care a fost răpus de coronavirus, într-un spital din Londra.

"Suntem adânc întristați și îndurerați să aflăm de decesul românului Nicu Enciu și transmitem condoleanțe familiei sale. Gândurile noastre se îndreaptă și spre familiile celorlalți români care au murit infectați cu coronavirus făcându-și, ca și Nicu, datoria, așa cum fac în această perioadă dificilă numeroși români în calitate de key workers care contribuie la asigurarea continuității vieții de zi cu zi în Regatul Unit.

Fie că sunt șoferi de autobuz la Transport for London, așa cum a fost Nicu, sau medici, asistente, infirmiere, agenți de poliție, poștași, angajați ai supermarketurilor, acești români merită întreaga noastră prețuire.

Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei care s-au dus și să-i ocrotească pe cei care înfruntă în continuare riscurile pentru a contribui la asigurarea domeniilor vitale din Regatul Unit", se arată pe pagina Ambasadei.

 

Nicu, eroul român din Londra

 

Nicu Enciu a fost numit erou şi a ocupat prima pagină a mai multor publicaţii importante din Marea Britanie după ce a murit în urma infectării cu COVID-19. 

Lucra ca şofer de autobuz în sudul Londrei şde aproape patru ani. Românul de 52 de ani lucrase înainte ca pompier şi a luat drumul străinătăţii pentru a le oferi o viaţă mai bună soţiei şi celor două fiice ale sale, care au rămas în ţară.

A simţit că i se apropie sfârşitul şi înainte de a fi intubat, şi-a sunat soţia să îi spună ultimele cuvinte: "Mă duc la terapie intensivă şi nu mă mai întorc".

Primarul Londrei i-a oferit un omagiu şi a reiterat importanţa meseriei de şofer în plină pandemie de coronavirus şi riscul la care se expun toţi lucrătorii diin domeniu.

În ultimele două săptămâni, 23 de şoferi de autobuz din Londra au murit după ce au fost infectaţi cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel