Ambasada României, anunț important pentru românii care ajung în Austria din această noapte: Actul obligatoriu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Absolut toate persoanele care sosesc în Austria pe cale aeriană, exceptând persoanele care sunt doar în tranzit pe aeroport, vor intra obligatoriu în autoizolare timp de 14 zile.

„Începând cu 20.03.2020 orele 00:00, cetățenii austrieci sau străini, inclusiv cetățenii români (care au drept de ședere, deținători a unei vize de tip D, inclusiv solicitanții de azil conform Legii privind azilul din 2005) care sosesc în Austria pe cale aeriană vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Această obligație va fi garantată printr-o declarație semnată de către fiecare persoană.

Sunt exceptați de la această regulă cetățenii care garantează printr-o declarație semnată că părăsesc Austria imediat (tranzitarea imediată a Austriei).

Persoanele străine, altele decât cele menționate mai sus (spre ex. cetățenii români care nu au reședința în Austria), pot intra în Austria, pe cale aeriană, numai dacă dețin un certificat medical în germană sau engleză, nu mai vechi de patru zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 este negativ. În cazul în care certificatul de sănătate nu poate fi prezentat la intrarea în Austria, aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile, din care nu vor putea ieși decât dacă plecarea imediată din Austria este asigurată.

Măsurile de mai sus nu se aplică următoarelor categorii de personal: echipaje de zbor pentru pasageri și marfă, zboruri de urgență, zboruri de ambulanță/salvare, zboruri de repatriere sau zboruri de transfer“, anunță Ambsada României în Austria pe pagina oficială de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel