Alocații Austria. Copiii ROMÂNI, VIZAȚI. Criticile Uniunii Europene, RESPINSE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Austria a respins criticile Uniunii Europene referitoare la decizia sa de a reduce alocaţiile pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din această ţară, spunând că prin acest demers se recunoaşte că există costuri de trai mai mici în alte ţări, relatează astăzi agenţia Reuters.

Slovacia şi alte ţări est-europene s-au plâns în legătură cu tăierile de alocaţii, apreciind că ele sunt discriminatorii faţă de cetăţenii lor care muncesc în Austria, dar îşi ţin familiile acasă.

UE i-a trimis Austriei „o scrisoare de notificare oficială” în legătură cu acest demers, care ar putea fi un prim pas către o acţiune legală împotriva Vienei. Bruxellesul consideră că este incorect pentru unele persoane din Austria să plătească aceleaşi taxe, dar să primească alocaţii mai mici.

Citește și Alocații Austria. UE SANCȚIONEAZĂ Austria după ce TĂIAT alocațiile pentru ROMÂNI. Procedură de URGENȚĂ

Coaliţia de la guvernare din Austria - formată din conservatori şi extrema dreaptă - a început indexarea plăţilor alocaţiilor pentru copii cu costurile în ianuarie, în cadrul unui pachet de măsuri mai largi de diminuare a taxelor şi de reducere a alocaţiilor pentru refugiaţi şi imigranţi.

Guvernul austriac a indicat la rândul său că s-a adresat în scris Uniunii Europene pentru a-şi apăra oficial politica în acest domeniu. Ministrul austriac în problema familiei, Juliane Bogner-Strauss (conservatoare), a declarat la Radio ORF că alte state au costuri de trai diferite, „astfel că noi avem situaţii diferite”.

Austria se învecinează cu opt state, printre care Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi Slovenia, unde salariile sunt în mod semnificativ mai mici. Est-europenii reprezintă o mare parte din forţa lor de muncă în diverse sectoare austriece, inclusiv sănătate şi construcţii, dar deseori trăiesc şi muncesc departe de familiile lor şi de copii.

Citește și Alocații Austria. Reacția Ministerului pentru românii de pretutindeni, după DECIZIA CE

În 2016, Austria a transferat 273 de milioane de euro către ţări ale UE şi ale Spaţiului Economic European (EEA) pentru plata alocaţiilor a 132.000 de copii.

Comisia Europeană a criticat Germania în 2017 pentru un plan similar de a reduce alocaţiile pentru copii, care a fost ulterior abandonat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel