Alina Gorghiu, mesaj pentru Ciolacu, după ce șeful PSD a criticat reuniunea liderilor PNL de la Sinaia: „Cineva l-a dezinformat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac colegii de coaliție liberali, pe care îi acuză că ar fi creat o strategie prin care să dea vina pe PSD și ANRE pentru criza din energie și să „înceapă un atac” la adresa sa și a unor miniștri social-democrați. Vicepereședintele PNL, Alina Gorghiu afirmă că „cineva l-a dezinformat“ pe Ciolacu

Vicepreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a discutat despre acest subiect în cadrul unei intervenții telefonice la Digi 24. Întrebată  dacă au fost făcute şedinţe la Sinaia pentru ca Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila să fie atacaţi, aşa cum spune şeful PSD, președinta Senatului a ținut să spună că liderul PSD a fost dezinformat.

Alina Gorghiu, mesaj pentru Ciolacu

 

„Daţi-mi voie să încep cu o remarcă pe care sigur o vor accepta şi colegii de coaliţie. Această coaliţie e un semn de maturitate, nu s-a făcut uşor, iar Partidul Naţional Liberal este foarte serios în asigurarea stabilităţii acestei coaliţii şi acestui guvern.

Cât despre întâlnirea de la Sinaia, a fost o întâlnire firească între preşedintele de partid, liderii de organizaţie. Dumneavoastră, care urmăriţi scena politică de foarte mult timp, ştiţi că aceste tipuri de întâlniri sunt cât se poate de frecvente. Cineva, însă, l-a dezinformat pe domnul preşedinte Ciolacu, şi o spun cu toată răspunderea, nimeni din Partidul Naţional Liberal, nimeni la aceste întâlniri nu a pronunţat numele unor colegi din PSD, cu atât mai mult în termeni care ar putea fi consideraţi necolegiali.

Dimpotrivă, discuţiile, şi am fost mulţi acolo, au fost extrem de serioase, constructive. Au fost discuţii, aşa cum ştiţi, cu mulţi experţi din energie, din finanţe, din economie, ore întregi în care am încercat să identificăm soluţii pentru a depăşi această perioadă. De altfel, în a doua parte a zilei au fost discuţii cu miniştrii PNL din Guvern, aşa cum era firesc, despre priorităţile pe fiecare portofoliu, pentru că avem legile educaţiei în dezbatere şi Sorin Cîmpeanu de la acea întâlnire a plecat la Braşov, la o dezbatere finală pe legile educaţiei“, a afirmat Alina Gorghiu.

„Sunt convinsă că se va convinge şi domnul preşedinte Marcel Ciolacu, nu ne-a interesat şi nu suntem interesaţi să intrăm în vreo competiţie de genul cine jigneşte mai mult sau cine se victimizează mai mult în public. Suntem oameni serioşi, am discutat teme extrem de grave şi serioase pentru această perioadă“, a adăugat Gorghiu.

Vezi și: Ciolacu se umflă în pene: Dacă PSD nu intra la guvernare, era o situaţie complicată pentru români

Amintim că, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că o remaniere guvernamentală „nu este o catastrofă”, reafirmând că aceasta este atributul prim-ministrului. El a susținut că liberalii s-au ”ascuns pe la Sinaia”, iar acolo au fixat țintele de atac politic: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila și șeful ANRE. Cioacu a explicat că nu-l deranjează aceste strategii politice, despre care a aflat pe surse, dar așteaptă din partea premierului Nicolae Ciucă să vină cu propunerile de remaniere ale miniștrilor.

„Eu am vrut să fiu foarte clar înțeles și nu am vrut să vin aici cu un joc politic. Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovații trebuie să fie cei de la ANRE și să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet. Totuși politica înseamnă mai mult decât un sport alb și ușor, dar adevărul e unul singur - politica în energie o face Ministerul Energiei. (...) Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă”, a mai spus președintele PSD.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel