Ciolacu se umflă în pene: Dacă PSD nu intra la guvernare, era o situaţie complicată pentru români

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că o remaniere guvernamentală "nu este o catastrofă", reafirmând că aceasta este atributul prim-ministrului. 

"Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, şi PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. E ca la şah, mută albele primele. (...) Nu cred că prim-ministru Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stăm de vorbă. Nu confundăm persoane", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat dacă a avut loc o evaluare a miniştrilor PSD, el a confirmat, adăugând că întotdeauna este "loc de mai bine" şi este posibil şi scenariul remanierii unora dintre aceştia.

"Da. Întotdeauna e loc de mai bine. (...) Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democraţie. Nu încercaţi să căutăm nume, câţi miniştri. Când va veni prim-ministrul cu o propunere concretă, sunt ferm convins că nimeni n-o să facă la Sinaia pe ascuns. Se vede de pe Marte, dacă PSD nu-şi asuma să intre la guvernare, era o situaţie complicată nu numai pentru PNL şi marea coaliţie de dreapta, era o situaţie complicată în primul rând pentru români. (...) Evaluările miniştrilor le face prim-ministrul în coaliţie", a completat liderul PSD, potrivit Agerpres.

Citește mai departe: PNL se gândește la "prezidențiabilul" pentru alegerile din 2024. Alina Gorghiu: "Nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat"

 

Alina Gorghiu, președintele Senatului României, a afirmat, la Prima TV, că premierul Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni candidat la președinția României la alegerile din 2024. Totuși ea admite că nu a existat în Partidul Naţional Liberal o discuţie legată de acest subiect, însă este aproape cert că nu va fi un candidat comun cu PSD.

”În privinţa candidaţilor la preşedinţie, mai avem doi ani şi. E absolut prematur să emit opinii referitor la persoane însă, la nivel de principiu, pot să vă spun că Partidul Naţional Liberal în istoria recentă, post-Revoluţie, a avut candidat la preşedinţie preşedintele de partid, de altfel şi celelalte partide au cam respectat această regulă. Dar nu a fost o discuţie în Partidul Naţional Liberal referitoare la preşedinţie la acest moment. E mult prea devreme”, a afirmat Alina Gorghiu duminică.

Alina Gorghiu a mai declarat că îi este greu să creadă că PNL nu va avea candidat propriu pentru funcţia de preşedinte a ţării, afirmând că va vota în partid pentru a avea candidaturi separate şi nu comune cu PSD. Aceasta susţine că, de altfel nici „nu s-a pus problema de candidaturi comune” cu PSD, subliniind că nici nu crede că se va pune.

PNL se gândește la „prezidențiabilul“ pentru alegerile din 2024

 

”Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”, a declarat, Alina Gorghiu.

 

”Nu exclud coaliţia cu PSD-ul după 2024, dar da, văd un 2024 pivotat de PNL pe dreapta şi de PSD pe stânga. Eu nu văd cum dreapta din România nu şi va impune candidatul la preşedinţie”, a adăugat Alina Gorghiu.

„Am multe responsabilităţi şi instrumente la nivelul Guvernului, dar un glob de cristal nu am să pot prezice ce se întâmplă până la finele anului”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă, până la finele anului, este posibilă vreo reconfigurare a Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel