Alexia, fetița de 10 ani moartă într-un accident de microbuz, când se întorcea din Italia cu mama, a salvat alte cinci vieți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alexia, fetița de 10 ani implicată în accidentul fatidic petrecut săptămâna trecută în județul Iași, după ce microbuzul cu care se întorcea în țară, din Italia, alături de mama sa a fost lovit de un tren, a decedat. Aflata n moarte clinică, familia a fost de acord cu donarea de organe, astfel că alte cinci vieți au fost salvate. 

La câteva zile după ce mama sa și-a pierdut viața în tragicul accident dintre microbuzul în care se aflu și un tren, Alexia a murit. Nu înainte însă de a salva alte vieți după moartea sa, deoarece familia sa a decis ca organele să îi fie donate.

Alexia se afla alături de mama sa în microbuzul care a fost lovit de tren în județul Cluj. Se întorceau amândouă la Darabani, din Italia,  pentru a-și vizita familia. Ambele au avut ghinionul să prindă în microbuz exact locurile  de pe partea dreaptă, în care impactul cu locomotiva a fost cel mai puternic. Unul dintre scaune s-a desprins la impact, fiind proiectat în afara mașinii.

Citește și: Microbuz cu români, lovit violent de tren. Planul Roșu a fost activat. Opt victime - VIDEO

Femeia de 40 de ani a murit luni. Rodica Gheorghița A. lucra de mai mulți ani în Italia alături de familia sa. În ziua fatidică se întorcea acasă, dar microbuzul în care se afla a fost izbit violent de un tren, în județul Cluj. Atât ea, cât și fiica sa au ajuns în stare gravă la spital. La scurt timp, Rodica a suferit răni grave și a murit în spitalul din Cluj-Napoca, dar medicii au încercat să o țină în viață pe fetița sa, care fusese internată în comă profundă.

Fetiță de 10 ani moartă într-un accident de microbuz, când se întorcea din Italia 

 

Alexia se afla în moarte cerebrală la secția ATI II a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, iar familia a decis ca organele acesteia să fie donate pentru a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături. De la Alexia s-au prelevat ficatul, rinichii, cordul, plămânii și țesuturi osoase.

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal efectuat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni.

Totodată, deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord și plămân ale centrelor de transplant din Torino și Bergamo, organele prelevate salvând viețile altor 2 oameni care nu aveau altă șansă.

Cele două erau stabilite, a lături de familie, în Italia. Și comunitatea românilor din Sellia Marina, de unde veneau cele două când s-a petrecut tragedia, este din nou în doliu.

Vezi și: Comunitatea română din Sellia Marina plânge moartea Marinei și a fetiței ei, Alexia

Nouă oameni au fost răniți în urma accidentului de microbuz care a avut loc luni, 16 august, în localitatea Urișor. Trei dintre ei au fost în stare extrem de grava, iar printre ei, mama în vârstă de 40 de ani și fiica ei de doar 10 ani, preluată de elicopterul SMURD.

Șoferul a fost reținut de polițiști, ulterior fiind cercetat în libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel