Alexandru Rafila, avertisment dur: Şi săptămânile următoare vom înregistra tot mai multe decese

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii,  afirma că sute de mii de persoane din România au trecut deja prin infecţia cu SARS-CoV-2.

 

Medicul a declarat că România trebuie să facă mai multe teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, arătând că, la 10.000 de infectări pe zi, se fac la fel de multe teste câte se făceau atunci când numărul zilnic de noi diagnostice era de 5000. "Cred, având în vedere acest număr mare de cazuri care se înregistrează zilnic, ca și în săptămânile următoare vom înregistra tot mai multe decese", susține medicul.

Rafila a afirmat că sute de mii de români au trecut deja prin boala cauzată de infectarea cu noul corornavirus. "Încă de când am făcut acest pas politic am spus faptul că rezolvarea problemelor pacienților - pentru că mulți dintre noi au devenit deja pacienți infectați cu noul coronavirus, sunt sute de mii de persoane în România care au trecut deja prin boală, avem aproape 10.000 de decese - și atunci sigur că trebuie să găsim o soluție care ar trebui să depășească cadrul politic și această abordare la masa discuțiilor, specialiști și poate și politicieni la aceeași masă sau cei care au ambele calități, să dezbată acest lucru deschis, cred că este opțiunea corectă, pentru că pacienții din România nu au culoare politică", a afirmat Alexandru Rafila. Acesta a precizat că se bucura că "există semnale cel puțin în ceea ce privește partea de prevenție, care se referă la dezvoltarea unei strategii de vaccinare, există semnale că acest consens politic s-ar putea să existe".

 

Achetele epidemiologice trebuie realizate "cât mai repede"

 

Acesta a precizat că trebuie găsite soluții pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 și în alte spitale decât cele desemnate în acest moment. "Aceste spitale sunt, în mod evident, supraaglomerate, nu mai fac față pentru ca să trateze pacienții și o regândire a spitalelor multidisciplinare care să identifice zone, un pavilion sau un etaj separat, care să poată să asigure tratamentul acestor pacienți este imperios necesară și trebuie aplicată foarte rapid ", a mai afirmat Alexandru Rafila. Rafila s-a arătat convins că Ministerul Sănătății va aplica această idee "mai devreme sau mai târziu".

În ceea ce privește achetele epidemiologice care au ca rol identificarea contacților celor infectați cu SARS-CoV-2, Rafila a arătat că este important ca acestea să fie realizate "cât mai repede", pentru că astfel este redus riscul de transmitere a bolii. Despre capacitatea de testare a României, Rafila consideră că "este folosită insuficient" pentru că numărul de teste zilnice nu a crescut. "În momentul în care tu dublezi numărul de cazuri, ai 10.000 de cazuri zilnic și facei același număr de teste că atunci când aveam 5.000 de cazuri zilnic, este clar că undeva este o problemă și nu reușim să identificăm suficient de repede cazurile pozitive și atunci infecția continuă să se extindă în comunitate", a arătat Rafila. 

"Cred, având în vedere acest număr mare de cazuri care se înregistreaza zilnic, că şi în săptămânile urmatoare vom înregistra tot mai multe decese şi limitarea accesului la secţiile de terapie intensivă ar putea să amplifice acest fenomen", a adăugat Alexandru Rafila.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel