Alertă de vânt puternic. Un copil de 13 ani a fost transportat la spital după ce a fost lovit de fragmente dintr-o construcție

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un copil de 13 ani a fost transportat la spital cu un traumatism la cap, după ce a fost lovit de fragmente desprinse de vânt de la o construcţie din strada Nicolae Beldiceanu din Bucureşti.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), la faţa locului a sosit un echipaj SMURD cu medic, care a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism de nivel mediu.

Pompierii ISUBIF au intervenit, marţi, la 42 de situaţii generate de vântul puternic - 22 copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil, şase elemente de tablă desprinse din acoperişul locuinţelor şi 14 alte situaţii, precum tencuială căzută de pe faţada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoanele clădirilor sau panouri publicitare desprinse. 

 

22 de copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil din cauza vântului puternic

 

Angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit pentru îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil din cauza vântului puternic, potrivit unui comunicat al acestei instituţii transmis, marţi, AGERPRES.

De asemenea, aceştia au acţionat şi în cazul a şase bucăţi de tablă desprinse din acoperişul locuinţelor şi în 14 alte situaţii: tencuiala căzută de pe faţada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoanele clădirilor, panouri publicitare desprinse.

 

Oamenii sunt rugați să evite trecerea prin apropierea zonelor sensibile la vânt



Angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov le recomandă cetăţenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; să sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; să închidă ferestrele locuinţelor şi ale altor categorii de construcţii; să evite atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

Zece judeţe şi municipiul Bucureşti sunt vizate de o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă pe parcursul zilei de marţi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel