Al doilea caz de coronavirus, confirmat în Israel: Un bărbat care a fost pe Diamond Princess

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto:  Singapore Cruise Society / Facebook
sursa foto: Singapore Cruise Society / Facebook

Ministerul Sănătății a anunțat al doilea caz de coronavirus confirmat în Israel, anunță CNN. Este vorba despre un bărbat care a fost pasager pe vasul Diamond Princess din Japonia, care s-a reîntors în Israel săptămâna trecută, iar testul i-a ieșit pozitiv.

Primul caz de coronavirus a fost anunțat vineri, fiind tot un fost pasager de pe vasul Diamond Princess, o femeie al cărei test a ieșit pozitiv pentru COVID-19.

De asemenea, a crescut la peste 700 numărul israelienior cărora li s-a spus să se pună în izolare voluntară, a declarat Moshe Bar Siman Tov, ministru al Sănătății, pentru Channel 12 News.

Peste 300 dintre aceștia au avut contact direct cu un grup de turiști care vizita Coreea de Sud și ale căror teste au ieșit pozitive pentru coronavirus, la reîntoarcerea acasă, a adăugat Siman Tov.

Alți 400 de cetățeni israelieni s-au reîntors din țări din Asia de Est în care s-a răspândit coronavirusul, li s-a spus să rămână în case și să evite spațiile publice timp de 14 zile, potrivit instrucțiunilor Ministerului Sănătății.

De duminică seară, Ministerul israelian a spus că 18 membri din grupul turistic care a fost în Coreea de Sud au avut testele pozitive pentru coronavirus, la reîntoarcerea în țara lor.

Ca o măsură de precauție, Israelul a interzis cetățenilor străini să participe la următorul maraton din Tel Aviv, care e programat să aibă loc vinerea următoare. Competiția va continua cu aproximativ 40.000 de alergători israelieni, însă celor 3.000 de participanți străini nu le va fi permis să alerge, informează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel