Ai o conopidă și doi morcovi? Gătește o salată rece de vis! Simplă, delicioasă și sănătoasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ai o conopidă și doi morcovi? Gătește o salată rece de vis! Simplă, delicioasă și sănătoasă. FOTO: captură video YouTube @Cocinando con Faby
Ai o conopidă și doi morcovi? Gătește o salată rece de vis! Simplă, delicioasă și sănătoasă. FOTO: captură video YouTube @Cocinando con Faby

Salatele sunt foarte ușor și rapid de făcut, așa că sunt întotdeauna o resursă excelentă atunci când nu avem suficient timp să gătim preparate mai elaborate. La fel, ele ne permit să amestecăm o serie întreagă de ingrediente cu o valoare nutritivă ridicată, precum fructele, legumele sau leguminoasele. Din toate aceste motive, includerea rețetelor de salate în dieta noastră este mai mult decât recomandată!

La StiriDiaspora.ro împărtășim o salată de conopidă gătită simplu, dar delicioasă și completă, care include morcov, ceapă, condimente și maioneză. Deși este adevărat că maioneza nu este de obicei un sos ușor, dacă alegem să o facem de casă ne vom asigura că folosim produse de calitate și rezultatul va fi mult mai sănătos.

Această salată este perfectă pentru a o mânca simplă sau pentru a însoți carnea la gratar, peștele la gratar sau la cuptor, burgerii de legume etc. Iar dacă vrei să descoperi și alte opțiuni, împărtășim mai multe rețete de salată de conopidă. Continuă să citești și descoperă alături de noi cum să faci salată de conopidă.

Salată de varză andaluză, o rețetă simplă și delicioasă. Dressingul nemaipomenit o face atât de specială

 

Ingrediente pentru a face salata rece de conopidă: 

 

- 1 conopidă

- 2 morcovi

- 1 ceapă roșie

- 4 linguri de maioneză

- pătrunjel tocat

- piper negru

- sare.

Pentru maioneză:

- 1 ou

- 1 strop de ulei de măsline.

Din crenvurşti și orez faci un preparat de aur. Jambalaya, rețeta simplă și rapidă din bucătăria americană

 

Salată rece de conopidă - Mod de preparare

 

Spălați conopida, despărțiți-o în buchețele mici și tăiați-le pentru a obține bucăți și mai mici. Curățați morcovii și tăiați-i după bunul plac. Desigur, încercați să faceți bucăți de dimensiuni similare cu cele de conopidă.

Fierbeți conopida și morcovul într-o oală cu apă clocotită timp de 5-10 minute, în funcție de cât de gătite doriți să fie. Dacă preferați să faceți salata de conopidă crudă, în acest caz, puteți sări peste acest pas.

Scurgeți legumele când sunt gata și puneți-le sub apă rece pentru a opri gătirea. Apoi, puneți-le într-un bol de salată, adăugați ceapa tocată, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Apoi, pregătiți maioneza bătând constant oul cu ulei și adăugați cantitatea indicată în salată. 

Sfat: Vă recomandăm să folosiți ceapa roșie deoarece este una dintre cele mai moi soiuri de ceapă, ideală pentru consumul în stare crudă.

Și gata! Acum te poți bucura de această rețetă delicioasă de salată de conopidă și morcovi. Am optat pentru o salată de conopidă cu maioneză, însă, pentru a o face mai ușoară, puteți oricând să eliminați acest sos și să îl înlocuiți cu un strop de ulei de măsline. La fel, putem include și alte ingrediente și pregătim, de exemplu, o salată de conopidă și broccoli sau o salată de conopidă și cartofi, posibilitățile sunt nelimitate!

Nu mai dezgheța pieptul de pui. Adaugă cartofi și cașcaval și faci o cină rapidă, ușoară și delicioasă

 

Salată de conopidă - Alte rețete

 

Salata de conopidă pe care v-am împărtășit-o este un deliciu și foarte ușor de făcut. Totuși, este și mai ușor și mai rapid să o faceți fără niciun fel de gătit. Pentru a face acest lucru, va trebui pur și simplu să spălăm bine conopida, să o tocăm și să o amestecăm cu ingredientele care ne plac cel mai mult. Dacă ceea ce căutăm este să facem o salată ușoară de conopidă, vă recomandăm să optați pentru următoarele ingrediente: morcov, cartof, ton, brocoli, ceapă, salată verde, avocado, roșii.

Putem prepara salata de conopidă cruda amestecând toate ingredientele de mai sus sau selectând pe cele care ne plac cel mai mult. Astfel, putem face salata de conopidă și ton, de exemplu, sau salata de conopidă și roșii. Pe de altă parte, o altă opțiune foarte sănătoasă și ușoară este adăugarea de leguminoase precum năutul. 

Salata de conopidă și ton

Pentru prepararea acestei salate vă recomandăm să adăugați: conopidă, spălată și tocată, două conserve de ton crud (fără ulei dacă căutăm o variantă ușoară), o roșie tocată, un morcov curățat și tocat, salată verde bine spălată și verde tocată, piper. Odată ce toate ingredientele sunt gata, amestecați și îmbrăcați salata de conopidă și ton cu un strop de ulei de măsline sau sos de soia fără zahăr.

Salata de conopidă și cartofi

Salata de conopidă și morcovi pe care am relatat-o are un conținut scăzut de carbohidrați, așa că includerea cartofilor este mai mult decât recomandată dacă nu vom mânca carbohidrați în alt mod. Carbohidrații sunt esențiali pentru a ne menține sănătoși, așa că ar trebui să fie mereu prezenți în alimentația noastră, indiferent dacă ținem o dietă de slăbire sau nu.

Pentru a face aceasta salată trebuie să gătim cartofii sau să îi gătim în cuptorul cu microunde, să îi lăsăm să se răcească și să îi amestecăm cu conopida crudă sau fiartă și cu legumele care ne plac cel mai mult.

„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie

Salata rece de conopida pentru dietă

Având în vedere că maioneza conține o cantitate considerabilă de ulei, dacă suntem în căutarea unei rețete de salată dietetică de conopidă, ar fi bine să ne lipsim de acest ingredient. Ca alternativă, vă recomandăm să puneți în salată ulei de măsline (maximum două linguri de persoană) sau cu sos de soia fără zahăr, care va adăuga și un plus de savoare preparatului.

Totuși, dacă facem maioneza de casă trebuie să știm că o putem include perfect în salată, atâta timp cât nu suntem obișnuiți să consumăm zilnic acest tip de sos și, în plus, compensăm aportul acestor calorii cu restul meselor din zi.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel