Firmele germane ȘANTAJEAZĂ Guvernul României. Măsura care nu e pe placul lor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Companiile germane din România și-au exprimat îngrijorarea cu privire la majorarea salariului minim și avertizează că-și vor reduce activitatea sau chiar vor închide activitățile din România. 

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a anunţat luni că intenţia Guvernului de a majora din nou salariu minim "aleatoriu şi fără un studiu de impact prealabil" va duce la regândirea modelului de business în rândul companiilor germane din România, ceea ce poate însemna că unele societăți îşi vor reduce anumite activităţi sau pe viitor vor renunţa complet la ele.

"În ultimii 4 ani salariu minim s-a dublat, fără însă ca productivitatea să poată ţine pasul cu aceste creşteri. Pentru a se asigura că creşterea salariilor este legată şi de creşterea productivităţii, este deosebit de important pentru companiile germane din România ca Guvernul României să investească masiv şi urgent în educaţia profesională şi universitară, dar şi în proiecte de infrastructură", se arată într-un comunicat de presă publicat luni de AHK.

AHK a atras atenţia și că legarea salariului minim de o diplomă este un non-sens. Salariul nu înseamnă în primul rând ceea ce a învăţat sau a studiat o persoană, ci activitatea sa propriu-zisă din cadrul companiei. 

Reamintim că, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie, acesta urmând să fie diferenţiat în funcţie de studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel