Aglomerație și nervi în vămi. Polițiștii au luat măsuri de fluidizare a traficului la graniţa cu Ungaria

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţia de Frontieră Română susține că a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum și a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. De asemenea, vor fi folosite staţiile mobile de control.

De exemplu, în P.T.F. Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria se lucrează 8 artere de control pentru autoturisme pe sensul de ieşire si două staţii mobile.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune de fluidizare.

În continuare, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

– pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand

– pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;

– pe raza jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea

– pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

 

În prima zi a anului 2022, peste 27.000 de persoane au părăsit România. Frontiera cu Ungaria, cea mai aglomerată

 

În data 01.01.2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 47.300 de persoane, cetățeni români și străini, cu 12.000 de mijloace de transport (dintre care 3.000 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.300 persoane cu 5.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 27.000 persoane cu 6.300 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost: Frontiera aeriană - aproximativ 20.000 de persoane; Frontiera cu Ungaria - aproximativ 16.000 de persoane şi 6.500 de mijloace de transport; Frontiera cu Bulgaria - aproximativ 5.000 de persoane şi 3.000 de mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. 

 

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 3.400 lei

 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 10 fapte ilegale (4 infracţiuni şi 6 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 3.400 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară unui cetăţean străin, care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea pentru 2 cetăţeni români din diferite motive legale.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel