Românii, blocați în Vama Nădlac, ajutați cu alimente de preoții din Arad

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii blocați în Vama Nădlac  ajutați cu alimente de preoții din Arad 1
Românii blocați în Vama Nădlac ajutați cu alimente de preoții din Arad 1

Părintele Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și preoți din eparhie, au mers, astăzi, după Sfânta Liturghie, printre mașinile din coloana care se întindea pe câțiva kilometri în Vama Nădlac II, județul Arad, și le-au împărțit românilor, care se întorceau acasă din străinătate, pachete cu mâncare, ceai cald, apă și dulciuri.

Efectuarea triajului epidemiologic a făcut ca procedura de vămuire să fie aici una destul de anevoioasă. Poliția de Frontieră anunța astăzi, printr-un comunicat de presă, că în ultimele 24 de ore, aproape 170.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei, iar dintre aceștia, pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000.

„Văzând ce se întâmplă în Vama Nădlac, că o mulțime de români și străini așteaptă la cozi de kilometri pentru a intra în țară, ne-am gândit că ar fi bine să venim în întâmpinarea lor cu ceai cald, apă, alimente și dulciuri pentru copii. Prin această lucrare a Arhiepiscopiei Aradului, ne-am dorit să îi ajutăm să treacă mai ușor peste orele de așteptare, să ajungă acasă cu bine la familiile lor și să petreacă în liniște de sărbători”, a declarat Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul pentru glasulcetatii.ro.

Preoții arădeni le-au spus românilor care așteptau în mașini să intre în țară: „Bine ați venit acasă!”. 2021 a fost declarat în Patriarhia Română Anul omagial al pastorației românilor din afara României.

 

2. Românii bl... (romanii-blocati-in-vama-nadlac--ajutati-cu-alimente-de-preotii-din-arad.JPG)

 

Cozi kilometrice, claxoane și nervi întinși la maximum. peste 150.000 de cetățeni au intrat în România, în ultimele 24 de ore  

 

În data 20.12.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 204.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 56.500 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 154.000 persoane cu 41.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 50.000 persoane cu 15.500 mijloace de transport.

Începând din această noapte timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria au scăzut semnificativ, în prezent traficul desfăşurându-se în condiţii normale pentru aceasta perioadă, timpii maximi de aşteptare fiind de 40 de minute în  P.T.F. Nădlac II şi Borş II.

Cele mai tranzitate frontiere au fost: Frontiera cu Ungaria - aproximativ 125.000 de persoane şi 40.300 de mijloace de transport; Frontiera aeriană - aproximativ 43.000 de persoane; Frontiera cu Moldova - aproximativ 16.400 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

Comparativ cu aceeaşi zi din anul trecut (când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control, în medie, aproximativ 90.000 persoane), se constată o creştere de peste 120% a valorilor totale de trafic.

Comparând aceleaşi perioade, la frontiera cu Ungaria, numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară (112.000 persoane în ultimele 24 de ore) a crescut cu aproximativ 250%.

 

Formularul Digital, obligatoriu pentru toate persoanele care intra în România

 

Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De asemenea, polițiștii români mențin permanent legătura cu autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Reamintim că, din această noapte a intrat în vigoare obligativitatea completării Formularului Digital pentru toate persoanele care intra în România. Formularul se completează online şi nu trebuie tipărit, el fiind citit automat de dispozitivele noastre, în interval de câteva secunde.

Recomandăm ca formularul digital (PLF) să fie completat anterior prezentării la controlul de frontieră în punctul de trecere.

Dacă persoana nu a completat formularul până la intrarea în România, acesteia i se permite intrarea în ţară, dar are un termen de 24 de ore pentru a-l completa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel