Aglomerație la frontieră. Peste 55.000 de români au ieșit, ieri, din țară. Alți 18 conaționali au fost întorși acasă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aglomerație la frontieră. Peste 55.000 de români au ieșit, ieri, din țară. Alți 18 conaționali au fost întorși acasă
Aglomerație la frontieră. Peste 55.000 de români au ieșit, ieri, din țară. Alți 18 conaționali au fost întorși acasă

În data 29.10.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 108.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 34.000 mijloace de transport (dintre care 12.900 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 53.800 persoane cu 16.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 55.000 persoane cu 17.300 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost: Frontiera cu Ungaria - aproximativ 32.700 de persoane şi 15.100 de mijloace de transport. Frontiera aeriană - aproximativ 18.000 de persoane. Frontiera cu Moldova - aproximativ 17.400 de persoane şi 6.500 de mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

 

Amenzi de peste 3.800 lei, aplicate de polițiști

 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 27 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 2.200 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 3.800 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 18 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Ascunși într-un camion, printre baloți de vată minerală, doi migranți visau să ajungă ilegal în Norvegia 

 

Doi cetăţeni sirieni au fost depistaţi, pe 29 octombrie, de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier încărcat cu vată minerală. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Norvegia.

În cursul acestei nopți, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, vată minerală din Turcia pentru o societate din municipiul București.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecție din dotare, polițiștii de frontieră observat că sonda de măsurare a valorilor de dioxid de carbon indică o valoare mare de concentrație în remorca TIR-ului.

Astfel, a fost deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane, o femeie și un bărbat. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, o tânără în vârstă de 17, respectiv un bărbat de 37 de ani.

Cei doi au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Norvegia. În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel