Doi francezi care plănuiau să ajungă ilegal în Grecia pe biciclete, depistaţi în Vama Veche

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi cetăţeni francezi care intenţionau să ajungă în Grecia pe biciclete, trecând ilegal frontiera româno-bulgară pentru că nu îndeplineau condiţiile sanitare privind COVID-19, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în apropierea localităţii Vama Veche, a informat, miercuri, Garda de Coastă.

Francezii au fost observaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, care au folosit aparatura din dotare.

"În data de 25.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu aparatura din dotare, în dreptul localităţii Coroana, în apropierea PTF Vama Veche, pe drumul aferent fâşiei de protecţie a frontierei de stat, două persoane ce se deplasau pe biciclete, spre teritoriul statului vecin. Ajunse la linia de demarcaţie, persoanele au început să transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit şi a condus cele două persoane la sediul punctului de trecere, pentru cercetări.

"În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au declarat ca au încercat iniţial să ajungă legal Bulgaria, prin PTF Vama Veche, destinaţia finală a călătoriei lor fiind Grecia. Întrucât celor doi nu li s-a permis intrarea de către autorităţile bulgare, deoarece nu îndeplineau condiţiile sanitare impuse de statul vecin, respectiv dovada vaccinării şi a unui test PCR negativ, aceştia au ales să încerce să treacă fraudulos frontiera de stat, folosindu-se de hărţile telefonului mobil", au informat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel