Adolescentă, de 16 ani din Herson, abuzată de ocupanții ruși: "Mi-a zis: ori te culci cu mine, ori mai aduc 20 de camarazi" 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Adolescentă, de 16 ani din Herson, abuzată de ocupanții ruși.
Adolescentă, de 16 ani din Herson, abuzată de ocupanții ruși.

O poveste tristă și dureroasa este cea a unei adolescente de 16 ani din Herson, care a fost abuzată sexual. Ea a povestit pentru CNN drama prin ce a trecut.

CNN scrie că Dașa, care nu este prenumele real al fetei, o adolescentă de 16 ani din regiunea ucraineană Herson, a trăit un adevărat coșmar după ce soldații ruși au ocupat satul ei natal. După câteva zile pe care le-au petrecut în subsolul casei în care locuiesc, Dașa, mama și surorile sale, de 12 si 14 ani, au fost nevoite să iasă la lumină deoarece au rămas fără mâncare.

Când au ajuns în bucătărie, au dat peste câțiva soldați ruși, în stare de ebrietate. ”Ne-au întrebat ce vârste avem. Era o fetiță de 12 ani, una de 14 și eu deja 16 ani. Mai întâi, un soldat a dus-o pe mama mea într-o alta cameră. I-a dat drumul repede. Apoi a început să strige după mine. 

Când am venit, mi-a cerut să-mi dau jos hainele. I-am spus că nu o voi face. M-a amenințat: “Dacă nu te dezbraci, te ucid!”. Apoi, soldatul rus, care era beat și despre care fata a aflat, ulterior, că este din Donetk, a devenit violent. ”M-a sugrumat și a repetat ca ma va împușca. Mi-a spus: ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi. Îmi amintesc doar ca avea ochi albaștri și era întuneric acolo”. 

 

Cazul adolescentei, investigat de procurorii ucraineni din regiunea Herson

 

După ce a violat-o pe fată, soldatul rus a încercat să o atace din nou, până când doi lunetiști ruși au intervenit. Aceștia au dus-o pe adolescentă și pe familia ei într-o altă casă. Acolo, ei i-au spus Dașei că l-au ucis pe agresorul ei. Mai târziu, când a fost chemata de un comandant rus pentru a discuta despre ceea ce i se întâmplase, fata a aflat ca fusese mințită. La aproximativ o săptămână după abuz, rușii au părăsit satul ei. CNN a contactat Ministerul rus al Apărării, dar nu a primit niciun răspuns.

Procurorii ucraineni din regiunea Herson au investigat cazul adolescentei. Un raport OSCE, publicat pe 13 aprilie, a constatat încălcări ale dreptului internațional umanitar de către forțele ruse în Ucraina și indică mai multe cazuri de violență, cum ar fi violul, violența sexuală sau hărțuirea sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel