Adăpost pentru copii în timpul războiului: peste 1.000 de ucraineni au terminat pregătirea și sunt gata să primească un copil în familia lor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
https://1plus1.ua/novyny/prihistok-ditej-pid-cas-vijni-ponad-1-000-ukrainciv-projsli-navcanna-ta-gotovi-prijnati-u-svou-simu-ditinu / Foto: Unsplash
https://1plus1.ua/novyny/prihistok-ditej-pid-cas-vijni-ponad-1-000-ukrainciv-projsli-navcanna-ta-gotovi-prijnati-u-svou-simu-ditinu / Foto: Unsplash

Ucrainenii au urmat o pregătire specială și sunt pregătiți să accepte în familia lor un copil care, din diverse motive, a rămas fără îngrijirea unui adult în timpul războiului.

Peste 1.000 de ucraineni au urmat o pregătire specială și sunt pregătiți să primească în familiile lor un copil care, din diverse motive, a rămas fără îngrijirea unui adult în timpul războiului. Este vorba de familii care au trecut toate etapele de selecție în cadrul programului " Copilul nu este singur" și au finalizat cu succes pregătirea.

În general, de la începutul proiectului, în martie și până la sfârșitul lunii iunie, peste 21.000 de persoane și-au declarat disponibilitatea de a oferi adăpost copiilor prin intermediul robotului Telegram @dytyna_ne_sama_bot. 

 

Programul național "Copilul nu este singur" este o inițiativă privind drepturile copilului și reabilitarea copilului

 

Programul național "Copilul nu este singur" este o inițiativă a consilierului autorizat al președintelui Ucrainei privind drepturile copilului și reabilitarea copilului, creat și lansat de Biroul Președintelui Ucrainei, împreună cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii UNICEF Ucraina și Ministerul Politicii Sociale al Ucrainei.

În condițiile plasamentului temporar, copilul poate rămâne în familie până la sfârșitul legii marțiale sau până în momentul în care rudele sau părinții săi sunt găsiți. Dacă s-a întâmplat ca băiatul sau fata să nu aibă rude, familia în care copilul a locuit temporar primește dreptul principal de adopție sau de tutelă.

Un asistent social va fi desemnat pentru fiecare copil plasat temporar într-o familie. Rolul acestuia este de a se asigura că este urmărit interesul superior al copilului și de a oferi familiei sprijinul și sfaturile necesare.

 

Site-ul "Copilul nu este singur" explică modul în care este organizată procedura de adopție

 

În cadrul programului "Copilul nu este singur", partenerii au lansat, de asemenea, un site web dedicat protecției drepturilor copiilor în timpul războiului. Aici puteți afla cum să ajutați un copil care a pierdut un părinte, are nevoie de adăpost sau a suferit traume psihologice.

Site-ul "Copilul nu este singur", conform presei ucrainene, explică modul în care este organizată astăzi procedura de adopție și de oferire a unui adăpost temporar, prezintă cadrul legal în domeniul protecției drepturilor copilului.

Anterior, Daria Gerasimchuk, comisarul președintelui pentru drepturile copilului și reabilitarea copiilor, a declarat că butonul "adopție" va apărea în "Dia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel