Acuzații grave: Angajat român, dat afară din cauza naționalității: "Mi-au zis să fiu mai suedez"

Narcis Popa |
Data publicării:

Acuzații grave planează asupra grupului Volvo: un român a dat în judecată compania pe motiv că ar fi fost discriminat din cauza naționalității. Acesta susține că nu a fost promovat pentru că nu este suedez, deși a meritat acest lucru, iar apoi ar fi fost concediat din același motiv, relatează publicația CharlotteObserver.com. 

Un român, fost angajat de la Volvo, care fusese luat în considerare pentru o promovare în cadrul companiei, nu ar mai fi primit-o întrucât, potrivit documentelor depuse la instanță, șefii săi nu ar fi fost tocmai încântați de naționalitatea sa, relatează sursa citată. 

Acum, Luke Diventi, născut în România, dă în judecată Volvo Group North America LLC pentru discriminare la locul de muncă. Volvo Group este o filială a companiei suedeze AB Volvo.

Potrivit plângerii, Diventi a lucrat pentru Volvo Group la sediul său din Greensboro timp de șapte ani ca manager de proiect principal, unde și-a îndeplinit „cu sârguință" sarcinile de serviciu „la același sau peste nivelul" altor angajați.

"Singura sugestie de îmbunătățire a fost aceea de a deveni mai 'suedez' în interacțiunile sale cu colegii", afirmă avocații românului. 

Aceștia susțin în plângere că Volvo a acordat în mod repetat tratament preferențial lucrătorilor săi din Suedia, și chiar se vorbea în suedeză în cadrul întâlnirilor de grup și în timpul discuțiilor de afaceri.

Activitățile sociale dintre colegii care nu erau suedezi au fost, de asemenea, „reduse", afirmă avocații. 

Diventi a început să se plângă de tratamentul "special" la jumătatea anului 2018, potrivit reclamației.

Șefii săi chiar ar fi refuzat cererea lui de a merge într-o călătorie de afaceri la sediul Volvo din Goteborg, Suedia, au declarat avocații Diventi. Aceasta ar fi fost primită în cele din urmă de un angajat suedez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel