A doua ceremonie funerară în memoria lui George Floyd. Când va fi înmormântat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

După o primă ceremonie emoţionată, care a avut loc joi la Minneapolis, apropiaţii lui George Floyd i-au adus acestuia un al doilea omagiu într-un cadru familial, mai intim, la Raeford, în statul natal al victimei, Carolina de Nord.

Funeraliile americanului de culoare sunt prevăzute să aibă loc pe 9 iunie, la Houston.

Floyd s-a născut în Carolina de Nord, dar a murit în Minneapolis, după ce un poliţist l-a sugrumat apăsându-l cu genunchiul pe gât timp de aproape 9 minute.

 

Proteste pașnice în Statele Unite

 

La 12 zile după moartea, în condiții revoltătoare, a lui George Floyd, au avut loc noi proteste masive în Washington și alte mari orașe americane.

Manifestațiile au fost pașnice, în condițiile în care erau mobilizați peste 43.000 de membri ai Gărzii Naţionale în întreaga țară, pentru cazul în care situația ar fi scăpat de sub control.

Aceasta a fost atmosfera în apropierea Casei Albe. Oamenii au fost ţinuţi la distanţă de reşedinţa preşedintelui american de barierele instalate acum câteva zile. Dar asta nu i-a împiedicat să scandeze lozinci împotriva preşedintelui Trump. Nu au lipsit nici sloganele anti-rasism sau cele legate de brutalitatea poliţiştilor.

Proteste asemănătoare au avut loc şi în New York, Los Angeles şi Chicago.

 

Conduita polițiștilor din întreaga Americă este sub lupă

 

Dar apar noi imagini care au surprins alte intervenţii brutale ale poliţiştilor, la proteste. Un tânăr din Tacoma, Washington, a murit după ce a fost imobilizat în acest fel.

Marcia Carter-Patterson, mama lui Manuel Ellis: Era un copil binecuvântat. A fost un om bun, nu merită să moară în mâinile poliției.

Şi, în Atlanta, o femeie are fractura de claviculă după ce un agent de poliţie a trântit-o violent în cursul unui protest, pe 29 mai.

„Stai cu genunchiul pe gâtul lui, omule! Aoleu, gâtul lui!”

După valul de proteste declanşate de moartea lui George Floyd, conduita polițiștilor din întreaga Americă este sub lupă. Este limpede că populaţia nu mai tolerează anumite tactici.

 

„Stai cu genunchiul pe gâtul lui, omule! Aoleu, gâtul lui!”

 

Aceste imagini recente din Sarasota, Florida surprind momentul în care poliţiştii încearcă să aresteze un bărbat, în urma unui apel pentru scandal domestic.

„Te văd cum stai pe gâtul lui!”

În raport s-a menţionat ca bărbatul încercase să fugă şi că s-a recurs la „forţa de mică intensitate”, scrie Știrile PRO TV.

În timp ce apelurile pentru dreptate şi echitate se înteţesc pe străzi, ies la iveală tot mai multe exemple. În lună martie, În Tacoma - Washington, Manuel Ellis a fost auzit plângându-se că nu poate să respire în timp ce era în custodia poliţiei. Bărbatul a murit. Acum dosarul, iniţial clasat, a fost redeschis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel