5 motive să vizitați zona Bucovinei în perioada de iarnă

Editor Team |
Data publicării:
Record de frig în această dimineață în România: S-au înregistrat minus 23 de grade Celsius
Record de frig în această dimineață în România: S-au înregistrat minus 23 de grade Celsius

Suntem în luna decembrie, luna cadourilor cum mai este recunoscută popular, iar majoritatea dintre noi au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. 

Din nefericire, iarna nu a mai adus de mult zăpadă în marile orașe din România în preajma Crăciunului, dar încă mai sunt zone unde ne putem bucura de stratul de omăt, de peisaje mirifice și de o experiență unică și complexă, iar una dintre acestea este Bucovina.

Obiceiuri de Crăciun nealterate

 

Obiceiurile de Crăciun au fost păstrate nealterate în Maramureș și Bucovina, două regiuni din nordul României. Au fost păstrate tradițiile dobândite de la strămoși, datini ce au fost de mult uitate în restul Europei. În zona Maramureșului și al Bucovinei încă mai puteți vedea satele tradiționale ale Romaniei, in care fiecare turist are șansa de a călători în timp și de a asista la viața simplă de la țară. Sunt sute de obiceiuri rurale străvechi, unele uitate, altele conservate, multe dintre ele adaptate la prezent. Însă în satele bucovinene vă puteți bucura de tradițiile străvechi.

Unul dintre cele mai vechi cazinouri din România

 

Zona Bucovinei s-a bucurat de interesul turiștilor străini încă din cele mai vechi timpuri. Prin anii 1880-1890, orașul Vatra Dornei a devenit stațiune balneo-clinaterică unde veneau foarte mulți austrieci. Primarul din acele vremuri a decis să construiască în această regiune un cazinou pentru a atrage și mai mulți turiști. Ba chiar a fost susținut de împăratul austro-ungar, iar cazinoul a fost construit cu fonduri oferite de o bancă vieneză. Astăzi, cazinoul din Vatra Dornei este unul dintre cele mai vechi din țară și a fost inclus în patrimoniu Unesco. Nu mai activează în zona de gambling, însă planul era ca respectiva clădire să devină muzeu.

În zilele noastre, cei pasionați de jocuri aleg un casino nou romania online, fără a mai fi nevoiți să meargă în locurile fizice. Profitând de rotiri gratuite la inregistrare, pasionații de gambling pot călători și descoperi zona Bucovinei.

Vestitele mănăstiri

 

Bucovina este renumită pentru vestitele mănăstiri și biserici din lemn. Acestea pot vizitate în orice anotimp, cu atât mai mult în sezonul de iarnă, când totul este alb. Putna, Moldovița, Sucevița, Voroneț (cu vestitul albastru de Voroneț) întâmpină turiștii cu frumoasele picturi, dar și cu tradiționalele obiceiuri de iarnă.

Mocănița

 

Odată ajunși în Bucovina, musai trebuie să faceți o plimbare cu Mocănița de la Moldovița la Hutulca. Faimosul trenuleț cu aburi continuă să plimbe turiștii în zona hutulilor. Traseul vă poartă prin vestitele sate pitorești ale Bucovinei, pe malul răului Moldovița.

Nimic nu se compară cu experiența unei plimbări cu mocănița în sezonul rece, când totul este pictat în alb, cu casele parcă zgribulite și cu peisaje feerice.

Meșteșuguri în Bucovina

 

Satul Marginea, cu ceramica sa neagră sau gri, este unul dintre satele din Bucovina care păstrează intact meșteșugul fin al ceramicii. Aceasta este produsă după vechile metode dacice, iar faima ei a trecut granițele României. Solul argilos este perfect și îndeplinește toate condițiile de bază pentru această ambarcațiune în care lutul, apa și focul formează un triunghi magic.

Gastronomie

 

De la specialitatea ciobanilor cu mămăligă fiartă în unt și smântână și diferite specialități de brânză până la păstrăvul proaspăt cu smântână, de la ciorba de ciuperci sălbatice până la specialitatea de ciorbă de pui sau la deserturile generoase, să spunem că Bucovina cu siguranță nu este cel mai bun loc unde să începi o dietă.

Bucurați-vă de experiența în Bucovină și lăsați-vă purtați prin printre obiceiurile străvechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel