417 secţii de vot în diaspora!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Atenţie, însă! Turiştii români aflaţi în străinătate în ziua scrutinului, NU pot vota.


Măsuri fără precedent luate de Ministerul de Externe pentru buna desfăşurare a votului în străinătate din 11 decembrie: românii din diaspora au la dispoziţie 417 secţii de vot, un număr record. Atenţie, însă! Pot vota doar românii care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

 

Dacă aveţi domiciliul în străinătate, trebuie să mergeţi la vot cu paşaportul, care trebuie să fie obligatoriu valabil și să fie menţionată ţara de domiciliu.

 

În cazul în care aveţi reşedinţa în străinătate, aveţi nevoie de două acte: carte de identitate, paşaport sau buletin, plus un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reşedinţei.

 

În unele ţări din Uniunea Europeană, acest al doilea act poate fi, de exemplu, contractul de chirie, dacă e pe numele alegătorului, permisul de conducere sau cardul de sănătate. Pe site-ul ministerului de Externe găsiţi lista completă.

 

Turiştii români aflaţi în străinătate în ziua scrutinului, NU pot vota.

 

Au fost trimise în străinătate aproape 2 milioane de buletine de vot, jumătate pentru Senat, jumătate pentru Camera Deputaţilor.

 

În Italia sunt 73 de secţii de vot, 53 în Spania, 16 în Franţa, în Germania 15, în Marea Britanie şi Irlanda de Nord 21 de secţii de vot.

 

Harta cu toate secţiile de vot poate fi consultată pe site-ul: mae.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel