36 de copii români, abuzaţi de un cetăţean german. Bărbatul este judecat în libertate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
36 de copii români, abuzaţi de un cetăţean german. Bărbatul este judecat în libertate
36 de copii români, abuzaţi de un cetăţean german. Bărbatul este judecat în libertate

Când l-au arestat, în august 2019, cei de la DIICOT au găsit în laptopul lui Timur Ömür sute de poze cu minore abuzate sexual. Procurorii au încheiat cu el un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Dar în timp ce instanţa verifica acordul, neamțul s-a răzgândit. În martie anul acesta, i-a expirat şi măsura arestului preventiv, iar acum Ömür e liber și aşteaptă să fie judecat.

Timur Ömür, zis Oliver, 43 de ani, ar putea fi unul dintre cei mai prolifici pedofili străini care au acţionat vreodată în România, relatează Libertatea. În cazul lui, anchetatorii au identificat 36 de victime, dar se bănuiește că numărul lor e mai mare, precizează un judecător de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti.  Printre copiii abuzaţi sexual de Ömür e şi o fetiţă de 12 ani. 

„Nu a fost violent, le dădea bani victimelor, pentru a întreține acte sexuale cu ele. Nu are antecedente penale, are o educație bună şi un loc de muncă stabil, fiind specialist IT, nu prezintă pericol social pentru ordinea publică”, pleda, pentru Ömür, unul dintre avocaţii care încercau să-l scoată din arest.

 

Judecători: „Era atașat infracțional de România”

 

„Ştiam că locuiește în America şi că lucrează la Google”, au declarat, la DIICOT, victimele şi martorii audiaţi. În realitate și în acte, domiciliul lui Ömür era într-un oraş din sudul Germaniei. Încă din 2015, el obişnuia să vină în România, de mai multe ori pe an. Stătea aici şi câte două săptămâni, închiria apartamente şi aproape zilnic abuza sexual câte o minoră.

„Venea periodic, cu scopul exclusiv de a săvârși infracțiuni, ceea ce denotă un profund dispreț pentru valorile sociale din această țară, față de care nu are niciun fel de atașament, decât unul, se pare, infracțional”, notează judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. 

În ancheta de la DIICOT, martorii au precizat că Ömür le-a mărturisit că vrea să cunoască „fete slabe, care să nu arate matur”. „Mi-a spus că preferă fetele de 12-13 ani. Cred că în apartament avea camere video ascunse, cu care înregistra totul”, a declarat Ştefania U., una dintre primele victime ale pedofilului german.

 

Cine intermedia lua 100 de lei pentru fiecare fată adusă

 

„Mulți dintre copiii agresaţi sexual provin din familii cu situații financiare precare, cu abuz de alcool. Sunt și victime ale neglijenței, pentru că în acele familii nu există un adult care să monitorizeze copilul, să fie atent la ce se întâmplă cu el și la cine este prin preajma lui”, preciza, într-un interviu pentru Libertatea, psihologul Patricia Aramă, de la Biroul de Agresiuni Sexuale din București.

Fetiţele pe care Ömür le-a abuzat, vreme de 5 ani, se înscriu în acest profil. Ştefania U. provenea dintr-o familie cu 9 copii, care trăia cu chirie într-o locuinţă socială. În august 2015, când a întreţinut relaţii sexuale cu Ömür, fata avea 14 ani. Ştefania a mers în apartamentul închiriat de cetăţeanul german împreună cu o altă fată, de 17 ani. Dar peste câteva luni, ea însăşi a început să-i furnizeze lui Ömür victime din cercul ei de cunoştinţe. Primea câte 100 de lei pentru fiecare fată adusă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel