15.000 de români din Austria, situație fără precedent. Demers la nivel european: O mare nedreptate

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Românii din Austria ar urma să fie discriminați. Copiii lor vor primi alocații drastic diminuate, deși ei muncesc și plătesc aceleași taxe ca toți ceilalți statului. 

”Românii aflați în Austria se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernul austriac de dreapta promovează un act normativ potrivit căruia va diminua drastic alocațiile pentru copiii familiilor de alte naționalități care lucrează în Austria. În această situație sunt aproximativ 15.000 de familii de români, pentru care aceasta măsură discriminatorie se va aplica. În acest sens am facut apel către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani precum și către președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, să intervină în acest caz în care cetățenii români sunt discriminați.

Am arătat că, potrivit proiectului de lege, familiile din estul Europei vor primi alocații mai mici, iar cele din vestul Europei alocații mai mari, ceea ce reprezintă o mare nedreptate. Cu atât mai mult cu cât, rezidenții români din Austria plătesc aceleași taxe ca cetățenii austrieci. De asemenea, am adresat o scrisoare cancelarului Austriei, Sebastian Kurz prin care am solicitat să retragă acest proiect de lege, dar și președinților consiliilor Federal si National din Austria. Fac astfel apel la parlamentarii austrieci să respingă o lege discriminatorie care contravine principiilor Uniunii Europene. Susțin cu toată puterea demersul inițiat de comunitatea românilor din Austria care solicită împiedicarea acestei discriminari.” a declarat Răzvan Popa, europarlamentar PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel