10 oraşe din Italia, dintr-o regiune plină de români, în carantină din cauza epidemiei de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile italiene au organizat o reuniune de urgenţă, după anunţul primului european ucis de coronavirus, iar cifrele date publicităţii sunt extrem de îngrijorătoare, peste 50.000 de persoane aflându-se în carantină.

Primul european răpus de coronavirus este Adriano Trevisan, un bărbat care a murit la 78 de ani, după ce a petrecut 10 zile într-un spital din Schiavonia, oraş situat în provincia Padova.

Adriano, fost proprietar al unei companii de construcţii, avea o soţie şi trei copii, a fost internat alături de o altă persoană care prezenta semne ale îmbolnăvirii cu coronavirus.

Citește și Italia. Primul deces cauzat de coronavirus (oficial)

După 10 zile în spital, Adriano a murit, iar acum autorităţile italiene îi verifică pe toţi cei care au intrat în contact cu bărbatul de 78 de ani în ultimele zile.

Vor fi verificate inclusiv rudele lui Adriano, iar Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătăţii, a precizat că "alegem unul câte unul persoanele care au intrat în contact cu cei îmbolnăviţi cu coronavirus şi îi verificăm corespunzător. Credem că aceasta este cea mai eficientă variantă de a opri răspândirea virusului. Vrem să reasigurăm populaţia că suntem pregătiţi pentru o asemenea provocare şi i-am introdus în carantină pe toţi cei care au intrat în contact cu bolnavii de coronavirus".

 

Peste 50.000 de oameni, în carantină

 

Vorbim însă deja de zeci de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, majoritatea înregistrate în Lombardia, ceea ce a dus la trecerea în carantină a peste 50.000 de oameni, în special în provincia Lodi.

Sunt cazurile acelea care se învât în jurul bărbatului de 38 de ani considerat "pacientul zero" şi care a fost internat pe 19 februarie la Codogno.

Bărbatul respectiv s-a prezentat la spital cu simptome de gripă pe 18 februarie, dar a fost trimis acasă. A revenit la spital pe 19 februarie şi s-a decis internarea sa la Terapie Intensivă. Bărbatul respectiv s-ar fi îmbolnăvit după o întâlnire cu un prieten care s-a întors din China pe 21 ianuarie. Culmea este că prietenul respectiv nu prezintă semne de îmbolnăvire, ceea ce înseamnă că ori nu este transmiţător ori s-a îmbolnăvit şi s-a recuperat, dezvoltând anticorpi.

 

Pacientul a intrat în contact cu 120 de colegi de muncă

 

Pentru a ne da seama de cât de gravă este situaţia, presa italiană, citată de Observator susţine că doar pacientul de 38 de ani, internat în stare, a intrat în contact, de la primele semne ale îmbolnăvirii, cu 120 de colegi de muncă, 70 de medici şi membri ai unor unităţi spitaliceşti şi 80 de rude şi prieteni apropiaţi.

Din acest motiv, 10 localităţi cu peste 50.000 de oameni au fost trecute în carantină generală: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano.

Toate şcolile, instituţiile publice şi locurile în care oamenii s-ar putea aduna în număr mare au fost închise, iar oamenilor li s-a recomandat să nu iasă din casă. Mai mult, dacă dau semne de îmbolnăvire, aceştia ar trebui să cheme ambulanţa şi să nu meargă la spital pentru a răspândi virusul.

Citește și Italia. Epidemia de coronavirus se agravează cu 16 cazuri raportate într-o singură zi

Şcolile din Cremona, oraş cu peste 70.000 de locuitori, au fost închise, considerându-se că cei mici sunt cei mai expuşi la îmbolnăvire.

În Milano şi Piacenza au fost stabilite două locaţii cu peste 180 de locuri disponibile pentru a găzdui persoanele îmbolnăvite şi care trebuie izolate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel